JEERK

just det! har anmält mig till workshop med JEERK i sommar. de är så duktiga så det ska bli grymt kul.

(hur lägger man in en youtube"bild" som man kan klicka på direkt så man inte behöver länka?)

http://www.youtube.com/watch?v=l3l8ItCsLEU&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=X4nX__jonKU
http://www.youtube.com/watch?v=YRdF3bQHIlg

ganska dålig upplösning tyvärr...

är gult verkligen fult?

igår när jag vaknade hade jag väldigt ont i halsen och allt eftersom dagen gick blev jag mer och mer täppt i näsan. Alltid lika roligt att vara förkyld när det är varmt ute... Not! Jag känner mig alltid så äcklig när man hela tiden andas och äter med öppen mun, stackars de som är i näheten..! Alldeles tjock i huvudet och till och med öm i tänderna. Höll på att dö av värmeslag imorse också, dels för att jag alltid är varm när jag vaknar, det var varmt ute och jag tror jag hade feber. Blev i alla fall hämtad till GH som jag hade lovat att komma till, och det var tur att jag tog mig dit fast jag inte var så kry för det behövdes verkligen! De har dessutom börjat lyssna när jag säger till dem, yes! 1-0 till mig. Dags att åka hem igen, och när jag gick de få metrarna mellan dörren och bilen fläktade det en aning. I vanliga fall skulle jag tycka att det var jätteskönt men nu frös jag så jag fick gåshud, det var nog feber after all...

Väl hemma var jag tvungen att äta, förstår inte hur gymnasterna orkar träna tre timmar utan att bli hungriga... Jag står ju ändå bara och tittar på. Orkade knappt laga maten men när det väl var gjort fick jag ändå inte i mig någonting. Tur att vi har glass hemma nu i alla fall! :)

För en vecka sen när jag var på IKEA och drömde om hur man kunde ha det i sin nya lägenhet, och framförallt var desperat att få en till att börja med, tänkte jag att gult är ju en trevlig färg. Det har alltid varit mammas favoritfärg så därför kanske jag har varit lite trött på gult hittills men nu gillar jag det mer och mer. Det är väldigt fräscht. Tänkte då att jag skulle vilja ha ett vitt/svart kök med knalliga citrongula accenter, det borde ju funka året runt. Så dimper senaste numret av Hus&Hem ner i brevlådan och vad står där på ett uppslag om inte att det är så trevligt med ett vitt kök med svarta och gula detaljer. Man hänger väl med!

image4

Får väl se hur det slutar men jag lägger nog upp bilder på min nya lägenhet sen. Har en klar bild framför mig så jag hoppas jag får till det på något bra sätt.

Nähä, ska man kanske försöka att orka packa lite, nu när jag vet att jag har någonstans att bo, och dricka te kanske. Försöka bli frisk.

skattkistan

"Åh, vad jag är sugen på glass" kände jag när jag gick från jobbet, och vad åker förbi oss på vägen hem om inte Glassbilen?! Då var det ju självklart att vi pallra oss ner och köpa lite glass när den var i närheten. Halvsprang dit i Postenkläder, var värsta taggad. Första gången på två år ju! Väl där var det världens roligaste säljare, snackade och skrattade bästa garvet hela tiden. Så gav han mig lådan med glassen och sa att "ja ni ser ju ut att vara vana vid paket". Kanske inte låter så kul men det var skitroligt, så vi skrattade jättemycket hela vägen in innan vi njöt av varsin glass ur vår nyinköpta Skattkista. Mums! Det här är min nya fredagsunderhållning!!

LÄGENHET!

Jag har äntligen fått en lägenhet nu. Yeey!! Ska bo på Ragnvalla. Inte finaste lägenheten kanske, men "dei ei jo som man vill hao dei" som han sa hela tiden. Känns bra att kunna släppa det nu och bara koncentrera sig på att packa och sånt. Hoppas jag får flytta in 1 juli också så flyttar jag och Loppan samtidigt. Har redan bestämt hur jag vill att det ska se ut, haha. Kommer ha balkong, underbart! Det var det enda önskemålet jag hade när vi skulle flytta ner hit först.

Verkar som att semesterplanerna har löst sig också, skönt. Hoppas bara att pappa kan ta semester så vi kan åka någonstans tillsammans (:

Idag är det i alla fall jättefint väder och jag har varit på Ebbas med Loppan och Eva-Lis och ätit lunch och spelat musik på jukeboxen. Så roligt och gott!

Snart bär det av till jobbet, och imorgon är det helg. Börjar den med gymnastikbarnen som tävlar USM nästa helg sen ett och annat strandbesök antar jag. Skulle egentligen sjunga på mässa på söndag men jag har ont i halsen så det är nog inte så bra. Kanske en utgång också för att fira att vi hittat varsin lägenhet, äntligen, eller för att vi ska flytta ifrån varandra beroende på hur man vill se det :P

KRÅNGEL

Har ju anmält intresse och kollat på en lägenhet på Ragnvalla, och den är intressant men jag vill hellre ha den lägenheten mitt i stan som är ännu mer intressant. Guldläge och en hyra på mindre än 2000 i månaden. Ska helst svara på Ragnvallalägenheten senast imorgon, men om jag tackar ja, kan jag ändra mig då om jag får ett bättre erbjudande? Den andra lägenheten, i stan, hittade jag på en bytessida, och om jag säger upp lägenheten, kan jag fortfarande byta då? Annars är ju den borta... Måste annars säga upp vår lägenhet senast imorgon också, för om vi inte hittar någon som vill flytta in här har vi dubbel hyra september månad ut och det är inte så bra.
KRÅNGEL

Hade lagt in semester vecka 29, 30, 31 med tanken att jag och Malin skulle ut och resa första veckan. De andra veckorna har både mamma och pappa semester så då hade jag hunnit träffa dem. Pappa och jag tänkte åka ut med husvagnen själva för första gången sen jag var 10 eller så. Sen måste jag ju hinna åka till sommarstugan, med tanke på att jag bara var där under midsommarhelgen förra året. Väldigt konstigt eftersom jag alla andra somrar varit där minst fem veckor per sommar. Nu har jag i alla fall förhandlat fram vecka 29, så Malin du kan andas ut! Men de andra veckorna då? Chefen ville att jag skulle ta dem innan jag börjar plugga men då har pappa kanske inte semester längre och mormor har hunnit åka hem från sommarstugan.
KRÅNGEL

Sen la jag in ett önskemål att få vara ledig dagen innan midsommar också, eftersom jag ska till sommarstugan då också. Tänkte då åka till mamma i Göteborg för att sen åka bil med henne till Karlstad. Brukar åka efter jobbet, med sista tåget men det går inte nu eftersom jag måste ha marsvinen med mig och de skulle inte må speciellt bra av att vara i en liten låda på jobbet de fem timmar jag jobbar. Så nu måste jag antagligen åka samma dag och då vill jag inte komma försent, eftersom vi brukar börja med "midsommarlunch" men då är den tågbiljetten mycket dyrare än om jag kommer fram på eftermiddagen.
KRÅNGEL

Kanske inte så konstigt ändå att jag inte sover ordentligt...


Fägring

Igår var det avslutning med kören, alla hade med sig varsin ingrediens och till slut blev det tacos. Jättegott och trevligt. Alla i kören är så snälla. Blev hämtad av Lennart efter jobbet eftersom hela kalaset var i Rydebäck hos körledaren själv. Vi åt och sjöng, dels för att det är kul dels för att vi ska sjunga på mässan på söndag. Görans svärfar skrev en del dikter, som han också fick publicerade i HD, och Göran har tonsatt en del av dem, varav en sjöng vi igår; Fägring. Stig hann totalt få in 99 dikter innan han dog!

Nu sjunger näktergalen vid vårt gärde
och träden prunkar såsom aldrig förr
Hur skulle det då kunna ha ett värde
att stanna inne bakom vägg och dörr?

Kastanjens kandelabrar lyser vita
och äppelblommor snöar här och där
Från buskar höres ljud från sparv och tita
och sommarns hela presens bara är.

Snart tystnar näktergalens sång i lunder
och lövets grönska mister sin fräschör
Så njut idag naturens alla under.
Du har så mycket skönt att tacka för.

Stig Bondeson



Nu är det ingen mer kör förrän i höst (förutom den tråkiga gospelkören som jag ska sluta i), men istället ska jag och Jossa istället sjunga med i ett 60-talsband med några gamlingar från Posten. Bandet har ett så tjusigt namn som Komposten, haha!

I dagens HD stod också att det på söndag ska bli 29 grader här i Helsingborg! Sommaren är här! Hoppas det fortsätter såhär hela sommaren (: Dock blåser det väldigt mycket men det står man väl ut med?!

Var och tränade för en stund sen, step up, och idag körde vi styrka också. Så när alla ser som mest svettiga ut med högröda ansikten säger Madde "Det ska bränna ordentligt. Det ska lukta bacon härinne!" Då går det ju inte att ta i längre. Vi flabbade bara istället. Körde även "kissande hunden" fast uppåt med benet, om någon fattar vad jag menar. Hade nästan glömt den övningen och framförallt att den är grymt jobbig. Tror jag ska fortsätta plåga mig med den så får man i alla fall snyggt ass ;)

skumma människor

Idag var tanken att jag skulle gå på yoga igen, och förhoppningsvis kunna röra mig efteråt också, men det ställdes tyvärr in och istället gymmade jag tillsammans med jossan för första gången sen i somras. Konstigt det kändes att komma upp där igen. Körde i alla fall lite uppvärmning och sen egen styrka, gillar inte maskinerna. Hellre lösa vikter i sånt fall.

Igår skulle vi ju ha visat vår lägenhet för en tjej, men hon dök aldrig upp..! Försökte ringa henne men det var ingen som svarade. Skumt kan man tycka... Hon kan ju i alla fall höra av sig och säga att det inte går, så man slipper sitta och vänta... Så bestämde vi i alla fall att hon skulle komma och kolla idag istället. Det gjorde hon också, ställde en massa konstiga frågor, och bytta blöja på sin son på vårt badrumsgolv på en av Jossans gamla handdukar. Den är slängd nu... Verkar som att hon är intresserad av lägenheten i alla fall, så vi får väl se om det blir hon som flyttar in här efter oss.

Sen bar det av till jobbet i regnet. Hade ont i magen på något konstigt sätt. Tror att det kanske är på grund av allt osäkert med lägenheter och så. Vill verkligen ha den där lägenheten i stan, men han som har den nu vet inte när den blir färdigrenoverad, och om jag ska säga upp vår lägenhet och inte byta den måste jag göra det senast på fredag för annars har vi den september månad ut och det har vi inte råd med.... dilemma!

Idag var det någon som hade skickat något slags lösnaglarpaket i en brevlåda och något där i hade gått sönder och läckt någon obeskrivligt stark lukt som fick alla vid resningsbandet att må illa. Jag fick dessutom flash backs från min första polypoperation där jag inte mådde så bra efteråt och efter det har varit väldigt känslig för lukter som liknar den narkos jag fick då. Fast det är ganska längesen... Kunde i princip inte stå i närheten av bandet.

Nej, nu ska jag sova, och samla krafter inför morgondagens spinningpass med Mona (:
God natt

"men du gillar ju killar med långt hår.."

Ja, jag gillar långt hår på killar, men det är skillnad på långt och långt! Inte långt som hårdrockare utan som... surfare gärna (:. Brunbränd, lagom vältränad, lagom långt hår med snyggt fall (och en surfbräda under armen). Vem smälter inte för det, hehe?

Haha, kom på att när jag och mamma var i Kungsbacka och red isisar var det en tjej med där som var lite annorlunda skulle man kunna säga, så när vi skulle åka därifrån sa mamma "Apropå hästar... så hade den där tjejen nog inte alla hemma..."

Kollar på Eurovision Song Contest... får vi några tolvor alls i år?! Och var verkligen Turkiets låt så bra? De har ganska många poäng nu... Oavsett hur lite folk vill erkänna att de faktiskt tänker se finalen är man ju väldigt angelägen om att Sverige ska vinna.

Imorgon kommer i alla fall en tjej och tittar på vår lägenhet, hoppas hon vill ha den och att hyresvärden går med på att ha henne som hyresgäst så kanske vi slipper betala dubbla hyror... Rise and shine imorgon bitti så vi hinner städa lite. Så godnatt till er alla.

Grattis Mallan

Idag har jag pratat med min Malinch, det var ett tag sen sist.. Fick i alla fall veta att hon bara fick ett fel på tentan, GRATTIS!!! Och som grattis till det fick hon två biljetter till Winnerbäck här i Helsingborg i sommar och jag får den andra biljetten, tack Andreas! :D Hade ändå tänkt gå på konserten ju men nu slapp vi betala och gratis är ju alltid gott.

Annars ännu en fredag med step/core. Inte lika jobbigt som vanligt tyvärr, vilket man helst vill ha såhär när bikinisäsongen närmar sig. Har ringt en massa idag om lägenheter av olika slag, är stressad och nervös för att jag inte ska hinna få en lägenhet innan första juli. Har semester i början av augusti så då vill jag inte vara i Helsingborg och så vill jag ju ha flyttat in innan jag börjar plugga.. dilemma.

Natten till igår hade jag förresten en typ mardröm om att jag var alldeles själv och tittade på en lägenhet, inte ens den som bodde där för tillfället var hemma, så jag kände mig som en inkräktare och sen hittade jag dessutom inte ut... Läskigt men jag antar att det inte kommer hända i verkligheten.

Imorgon dags för gymnastikbarnen igen och mixfristående. Intressant och spännande med tanke på att de ska tävla USM om exakt två veckor!

ESC

Eurovision Song Contest, hur ska det gå för Perelli?!

Idag var jag på IKEA och skulle köpa flyttlådor, men de var naturligtvis slut. Som vanligt när jag ska ha något därifrån... Kom i alla fall hem med ett diskställ och en handduk.

Har kollat på en lägenhet ikväll. Vilken kuf som bor där nu! Och vad lurkigt det var... Var säkert rent, men det såg så skitigt ut. Liten lägenhet med stora möbler och jättemycket prylar överallt. Stackarn hade bott ensam där sen 1989. Ska försöka få se en annan imorgon också, hoppas jag, mitt i stan som håller på att renoveras. Vore inte helt fel att få den... Dessutom 10 minuters gångavstånd till skolan i sånt fall.

Anyway, god natt.

Helgen

Tog mig till Göteborg och mamman efter jobbet.

Lördag:
* Promenad på stan
* Kollade på Göteborgsvarvet och hejade på Linus, många som var utklädda där haha bland annat en som Borat, snyggt!

* Röhsska museet med dyra och sjukt fina silversmycken
* Middag på Vino Pasta, mycket gott (:
* Dansföreställning Trampolin, "morgondagens koreografer idag", väldigt intressant och nytänkande

Söndag:
* Vilseåkningar till Kungsbacka
* Tvåtimmars ridtur över stock och sten på islandshäst
* Skulle egentligen träna på eftermiddagen men det blev en promenad istället och ordentligt med stretch


Ville inte åka hem på måndagen...!

Grattis mamma!


faan

skrev långt om min helg i göteborg men allt försvann... kul jul!


dans, dans, dans

Imorgon bär det av till Göteborg för att fira lilla mamman som fyller år. Har bokat in en spännande födelsedagsupplevelse på lördag som jag hoppas hon blir väldigt glad för. Berättar mer när den är genomförd. Blir i alla fall där hela helgen så vi får väl se vad vi mer hittar på för kul.

Tittade precis på utröstningen av So you think you can dance. Har tyvärr inte följt det som jag hade velat men nu är det tydligen åtta stycken kvar bara och Junior är fortfarande kvar i tävlingen. Kul! Västeråsare som man ändå är i grunden...

Skulle på workshop med Benke nästa helg också men han ställde ju in den muppen... Jag som ville dansa av mig lite! Få lite utmaning och använda hjärnan... Har inte dansat "ordentligt" sen jag slutade hos Liz, vilket är 1½ år sen nu. Det är inte klokt!! I helgen har de dessutom vårföreställning som jag ju inte kan gå på. Måste låna någons film sen :)

Mamma hittade som tur var en steppworkshop med Jeerk i augusti som jag bara måste gå på, de är grymma! Men det får bli en annan historia.

God natt folks.

j***a DC

pappa vill ha skivor att lyssna på i bilen när han åker till jobbet och så men jag lyckas inte få ner några låtar från DC... hur sjutton fixar man fler hubar?! oteknisk AB. vill också kunna sånt här så man slipper fråga någon varenda gång man ska göra något med datorn....


träningsvärk

Igår var jag på yoga för första gången på jättelänge. Har egentligen bara testat en gång tidigare, och så har jag gått på Friskis qiyoga någon gång men den är så tråkig och inte ens jobbig. Igår var det i alla fall dags för ashtangayoga, gratis prova på, och redan på jobbet på kvällen började jag få träningsvärk av alla konstiga slå-knut-på-sig-själv-rörelser. Konstigt hur snabbt det går ibland... Konstigt också hur man kan bli så svettig fast det inte är konditionskrävane! Idag är det i alla fall dags för spinning, vilket är bra eftersom jag har mest träningsvärk i armarna.

I förrgår fick jag reda på att en av kockarna på Scandic Västerås dog den 16 april och att det är begravning idag. Visste ju att han var sjuk och bodde på hospice sen några månader tillbaka, men man blir ändå chockad av beskedet naturligtvis.


Sommar!

Jag säger bara sol! Det har varit sommarvärme här i södern hela helgen, underbart.

Gårdagen avslutades på Gröningen med kubbspel med Jossa och Markus med polare på Fria bad och filmkväll hos någon Simon. Kom inte igång med filmen förrän 12 så alla höll på att somna. Tur att det finns snacks..!

I förmiddags friståendekurs. Tråkigt att vara instängd inomhus en sån här dag. Åkte i alla fall till stan med Jo på eftermiddagen och åt glass och lapade sol. Somnade på Dunkers trappa en stund (:

Well, time to sleep snart. God natt.


Springtime

Imorse gymnastik med barnen. Tjejerna är så snälla och gör oftast som man säger. Sen kommer killarna in i bilden där en viss person alltid ska hålla på och tjafsa... Killar i 14-15 års åldern är inte alltid alldeles roliga att ha att göra med. Men det gick bra i alla fall. Var med i deras fristående när de tränade eftersom det saknades en person, så jag har alltså kört fristående idag för första gången på jag vet inte hur många år... Det var väldigt skoj!!

Nu har jag precis kommit hem från stan där Loppan har sprungit Springtime med en superbra tid. Hon vill antagligen skriva mer om det själv så ni kan ju läsa där om ni vill: loppish.blogg.se. Skitfint väder i alla fall så det var många som såg helt färdiga ut av värmen.

Håller nu på att göra majskolvar, mums!, och ska snart åka till Gröningen och njuta av solen. Vi får väl se hur många som vill göra oss sällskap.

Åt alltid majskolvar med pappa när jag var liten men sen när jag började tappa tänder gjorde det så ont att äta så då fick jag ta ett uppehåll på den fronten. Ett antal år senare kom jag på att det är ju jättegott och det var väldigt längesen, men då hade jag ju naturligtvis tandställning så då gick det inte heller. Numera däremot äts det majskolvar för nästan hela slanten, som idag till exempel.

Imorgon är det dags för friståendekurs, undrar vad man får för kunskaper med sig därifrån..?!

Hej svejs på er.

VÅR

Jaha, då var man med blogg då. Hade egentligen tänkt skaffa en först när jag börjar plugga men nu kändes det som att det var dags. Välkomna (:

Nu har jag och Loppan bott tillsammans i ungefär ett år och tre månader, fast det känns längre... Nu har hon i alla fall hittat en fin lägenhet så vi ska skiljas vilket betyder att jag letar frenetiskt efter ny lägenhet just nu.

Måste bara säga också att det är VÅR! Underbart. Jag och Jossa fick värsta shoppingrycket idag. Kom hem från träningen och hann knappt komma innanför dörren förrän hon sa att hon ville ner på stan en sväng. Shoppade loss på H&M, såklart, och hittade en klänning, ett linne och ett par sovshorts.

Imorgon är det dags att hjälpa gymnastikbarnen igen, hoppas de är lika snälla som de oftast är.. På eftermiddagen ska Jossa springa en mil i Springtime så då är det till att heja på henne. Heja heja!

Tjolahopp!

Välkommen till min nya blogg!

Då var det min tur att skaffa blogg. För den som undrar varför det blev savve och inte banana som alias så var banana taget, och PT kallar mig för savve så då fick det bli det!

Så vet ni det.

RSS 2.0