morgonbesök

Imorse kom Jossan hit (och bland det första hon sa var att det var -13 grader ute!!) och åt frukost med mig och stannade en stund efter att jag åkt till skolan. Där fick vi två nya inlämningsuppgifter - en som ska lämnas in i mitten av februari och en som vi ska jobba med hela terminen. Jobbigt såklart med alla olika arbeten som vi har fått nu men ändå lärorikt och intressant i det långa loppet.

På vägen hem handlade jag lite frukt och grönt, det är så härligt att ha en välfylld fruktskål! Tyvärr tar det ju slut så snabbt... Sen städade jag buren, verkligen dags nu, har skjutit upp det alldeles för länge. Stackars grisarna.

Mysigt med nystädad bur, men var är godiset??

Tisdagsmöte på Villan sen iväg till kören där vi idag hade Sofie som vikarierade för Ilze. Sofie är den körledaren vi ska ha efter påsk sen. Hon verkade så långt trevlig och duktig. Har inte fått så bra intryck av henne tidigare men det har ändrats nu.


Det här blev min gula kvällsmat :P

Sovdags! Imorgon bitti kommer Jossan igen och sen väntar en 8-17-dag. WOHO! Hoppas den kommer kännas kortare... Bye bye.

livet är fan inte rättvist

that's all for now

min fina cykel...

... är hämtad och rengjord :D Tyvärr är ju växlarna fortfarande helt puckade vilket betyder att jag måste dit igen... Drygt! Lär ju ringa dit imorgon och fråga hur de tycker vi ska lösa det. Jag lämnade ju ändå in cykeln för att bli av med problemen. Men styret sitter i alla fall fast och han hade vinklat upp det också så jag skulle sitta "lite mer majestätiskt", haha, och däcken är pumpade. Men som jag skrivit tidigare så är det ju sjukt jobbigt att cykla med bara en växel, alternativt att den hoppar vilket den också gör. Och låter konsitgt. Måste åtgärdas helt enkelt!

Efter att jag lämnat tillbaka Jennys bil försökte jag plugga lite men jag vet inte riktigt om jag fattar. Det tar i alla fall sjukt lång tid att plugga. Sitter ett visst antal timmar och hinner inte så mycket som jag tycker att jag borde hinna på den tiden. Lite surt men jag hoppas det blir bättre om någon vecka när jag kommit in i det lite mer.

Cyklade till Friskis och gick på step2, riktigt jobbigt och roligt! Älskar ju verkligen att träna, bara så drygt att ta sig dit... Fortsatte plugga lite när jag kom hem och sen tog jag en varm och skön dusch som efterföljdes av ansiktsmask till mitt stackars torra ansikte som har flagnat en massa sen i december, så nu hoppas jag att fejjan ska bli len som en barnrumpa (:

Imorgon startar vecka nummer 2 och jag hoppas att det kommer kännas bättre med allt och att jag är mindre förvirrad, har till exempel lyckats snilla bort mina anteckningar från CAD-föreläsningen. Jag fattar inte, de kan ju inte bara försvinna?! Jag har i alla fall letat överallt utan resultat så jag får väl bara vänta på att den kommer fram av sig själv. Nej, nu är det tack och god natt.


julen är utstädad

Ja det är egentligen några dagar sen, men det var skönt att få det gjort och att verkligen starta det nya året. I förrgår tog jag mig i kragen och bar ner grejerna till källaren också tillsammans med en massa andra grejer som till exempel resväskor och transportbur.

I torsdags på en av våra raster strosade vi ner till cafeterian och vem ser vi där om inte Lars Leijonborg. Såklart..??! Undrar vad han gjorde där... Väldigt oväntat att han var där faktiskt.

Igår hade jag sovmorgon och började inte förrän kl 13. Jag började dagen med att träna på morgonen, step up. Inte bästa ledaren direkt men det var skönt att få träna i alla fall. Väl i skolan hade vi övning i CAD och skulle rita ett rum i 2D. Lektionen var på fyra timmar och om man inte skulle hinna det vore det bra om man gjorde det så fort som möjligt. Det tog typ två timmar, förstår inte hur man kan sitta med det enkla i mer än fyra timmar..? Jaja, nästa gång tror jag det blir i 3D :)

Efter lektionen åkte jag med Emma och Emely till Malmö för att se Avatar i 3D, men innan åt vi på en grekisk restaurang och gick på Espresso House (såklart). Filmen var bra, kul med 3D och riktigt bra gjord men handlingen var inte min cup of tea. Fattar inte det roliga med två världar och andra planeter och sånt. Det är för overkligt för min smak. Jaja, man fick ju sjukt snygga brills iaf :D


I förmiddags blev jag och min cykel upphämtad av Jossan. Vi lämnade in min cykel och gick sen en sväng på Väla, åkte till Rusta, stan och Maxi och vidare till mig och lagade mat. Som vanligt har vi skrattat och fnissat hela dagen vilket är alldeles underbart frigörande. Shoppade såklart lite också, det blev några tröjor, underkläder och apoteksgrejer.


Efter att jag kört hem henne har jag bakat bröd, igen. Den här gången brytbröd med solroskärnor (perfekt som picknick-bröd!) och morgonfrallor som står i kylen och ska gräddas imorgon bitti. MUMS!

Imorgon ska jag hämta min cykel igen. Vad skönt det ska bli med en välfungerande cykel, det enda som behöver göras nu är att städa den. Den blev grymt skitig redan i höstas av alla grisiga löv på marken, och nu med saltet på cykelbanorna... Storstädning av cykel väntar i vår!


okej jag erkänner...

... jag har blivit lat! När jag kommer hem från skolan orkar jag egentligen inte åka och träna men försöker tvinga mig. Men såklart så är min cykel helt cocobahia med löst styre och frysta (eller har de bara fastnat) växlar. Det gör det hela grymt mycket jobbigare att ta sig från A till B med tanke på att det alltid är motvind var man än ska, likaså uppförsbacke, snö, kyla och så då växlarna som har fastnat. Ja, det är synd om mig. Nej, ni behöver inte också tycka det.

När jag skrev i förrgår glömde jag ju berätta om hur kul det var att träffa Jossan i söndags... Jag gick ner på stan och träffade henne utanför H&M, som vanligt. Där fick jag ett jättevälkomnande :) och sen gick vi och åt på Grand vad-det-nu-hette (föredetta Wayne's). Eller jag år och Jo drack varm choklad eftersom det som vanligt inte fanns något veggi-mjölkfritt och eftersom det var söndag..?! Vi fortsatte i alla fall hem till henne och fortsatte snackade en massa.

Nu är det matlagningsdags och jag tror att jag också ska baka bröd! Hejs


idrottsgalan!

Ikväll är det Idrottsgalan och jag håller på att vänta och under tiden göra lite nyttiga saker. Nog för att jag tycker det är roligt med galan men jag trodde inte att jag skulle se fram emot det så mycket som jag gör. För att fördriva tiden har jag idag varit i skolan och haft min första föreläsning och övningstimme i Analys2, varit och tränat (nu ska jag försöka komma igång - igen. Det känns alltid ganska bra, sen kommer tentaperioden och förstör det hela...) och handlat. Har också hunnit sortera ut lite skolgrejer ur bokhyllan för att göra plats för nya, och ska väl försöka ta tag i tidningshögen under vardagsrumsbordet också som ständigt växer.

Tyvärr har jag fått inse att jag kollat på fel schema och istället för att vara ledig imorgon som jag trodde ska jag vara i skolan mellan 8 och 15. Man var tydligen tvungen att ställa in rullmenyn på Termin 2 vilket jag nte haft en tanke på, trodde det gick automatiskt eftersom första terminen är avklarad. Men man lär sig något nytt varje dag!

Nyss när jag kom hem från att ha handlat provade jag att lägga solroskärnor i en leksak till marsvinen. Det är en sån boll, som finns till bland annat hundar också, med ett hål i som de måste rulla på för att få ut godiset. Jag köpte den i somras men har inte förrän nu kommit på något lagom litet som de tycker om som man kan ha i den, men de verkade tycka den var rolig. De gick och rullade på den där hela tiden och glömde helt bort att vara lika blyga och svåra att få tag på som de brukar vara när de springer på golvet.


När jag var och hälsade på Maxan några dagar innan jag skulle åka tillbaka till Skåne visade hon mig en liten inredningsbutik som en kvinna har i sitt garage under huset. Hon snickrar och målar nästan allt själv och säljer sen ganska billigt. Jag hittade en jättesöt skylt med texten Hemma bra men husvagn bäst som jag bara var tvungen att köpa till pappa som är husvagnstokig. Jag slog in den till ett litet gulligt paket och nu ligger den här och väntar på sin blivande ägare som jag hoppas blir riktigt nöjd (: Jag hann tyvärr inte ta kort på skylten, blir ju så ivrig när jag ska slå in saker, men ni får en bild på presenten!


Nej, till nyttigheterna! Vi hörs.


tvätta tvätta

Okej nu sitter jag här och tvingar mig vaken. Håller på att tvätta, taktiskt vald tid på dygnet. Men jag fattar inte hur jag ska orka komma upp till skolan imorgon. Medan jag väntar på att hänga kollar jag på Nyhetsmorgon eller vad det nu är och käkar frukost.

Hade ju tänkt att jag skulle träna på något sätt, typ ut och springa som är typ det enda man hinner när man håller på att tvätta, men det blåser för tillfället väldigt mycket så det känns inte speciellt lockande.

Lite senare ska jag iaf fika med Jossan. Det ska bli trevligt :)

svårt att komma igång...

Imorse var tanken att jag skulle gå upp i någorlunda god tid för att vända tillbaka dygnet lite innan skolan börjar igen. Klockan var ställd på 08.30 och när den ringde skulle jag bara ligga kvar en liten liten stund. Jag vaknade 10.15... Inte riktigt som jag hade tänkt.

Jag gick till slut upp och gjorde så småningom i ordning mig innan jag åkte till Lund för att fika med Emma och Catharina. Det var så mysigt och vi hade en massa att prata om. Satt på Espresso House och snackade bort fyra timmar! Åkte sen hem igen och har inte gjort något nyttigt alls sen dess. Dock blev jag irriterad på min cykel. Måste åka tillbaka med den och få den fixad, tror jag har pyspunka fram, styret är helt vingligt och nu misstänker jag att växlarna gått sönder också. Min nya cykel...

Nej nu ska jag ta mig en varm kopp te. Håller på att frysa ihjäl här. Har elementen på fullt ös men det är ändå bara 18 grader.


kidnappad och vice sexmästare 2010

00.45 natten till torsdagen blev jag uppringd och informerad om att jag skulle göra mig i ordning och komma ut på parkeringen om fem minuter. Väl där fick jag en ögonbindel bunden runt huvudet och en shot i handen och såklart order om att dricka upp den. Väl i bilen kördes jag och mina asp-polare en bra bit till vilket senare visade sig vara en scoutstuga men innan vi fick ta av oss ögonbindlarna fick vi en till shot, lämnade ifrån oss mobilerna och hörde sexmästeristerna åka iväg. På ett bord låg en lapp med instruktioner: vi skulle äta frukost, utföra uppdrag som vi fick via en mobil som de lämnat där samt filma med en filmkamera som också fanns där.

Vi började med att gå på upptäcktsfärd i det som vi trodde var en liten stuga men visade sig vara ganska stort med två våningar, sjukt mycket sängplatser och bastu, och eftersom det var väldigt kallt där satte vi direkt igång den. På övervåningen hittade Fredrik den enda kudden på hela stället, och bakom den cider! Så vi började leta efter olika saker och hittade en massa cider och öl. När soffan lyckades gå sönder hittade vi också bröd och juice (:

På förmiddagen efter hämtades vi och kördes till Gröningen, när Linn väl kört rätt. Först såg vi hennes bil åka förbi huset, men efter ungefär en kvart kom hon som tur var tillbaka. Jag blev först rädd att vi skulle få bada, för på listan med vad vi skulle ha med oss stod bland annat badkläder, men som tur var slapp vi. Istället skulle vi springa runt en av grillplatserna med en ferraribil i handen som hela tiden måste ha kontakt med marken samtidigt som vi hade ett sugrör i munnen eftersom bilen (eller föraren?) behöver bensin = punsch, samtidigt som vi lät som en bil. HAHA! Sen var det Kärnan som gällde, där vi skulle bygga upp Villan bara av sugrör och tejp. Det gick ju sådär...

Efter det var det hinderbana i Stadsparken där vi skulle följa ett snöre runtom i lekparken över och genom saker samtidigt som alla hela tiden höll i en stol som satt fast i snöret. Nästa station var GA torg och lite hjärngympa. Efter det fick vi lite lunch på Bryggare som efterföljdes av kubb på den lilla isbanan i Furutorpsparken. Slutligen fick vi ett fotouppdrag där vi skulle fotografera alla oss aspar och vår maskot Kroxter tillsammans med olika personer/saker.


På kvällen var det sittning och såklart en massa sång. Mellan rätterna skulle vi aspar svära en ed som jag inte har så mycket minne av... Efter det fick vi dela på ett glas innehållande något med obeskrivligt otäck smak, förutom sexmästaren som fick ett helt glas själv. Men eftersom hon inte var där fick vice rycka in, dvs jag. Som tur var fick jag lite hjälp för det var inte helt enkelt att få i sig den hemska drycken.

När klockan var runt 23 var jag helt slut (hade bara sovit 3-4 timmar) och åkte hem. Hann som tur var med sista bussen och när jag hoppade av på Adolfsberg och började gå hem fick jag hoppa in i bussen igen och få skjuts hem de sista metrarna. Jättetrevlig busschaufför som tyckte jag verkade så glad över att jag hunnit med sista bussen så han ville att jag skulle fortsätta vara glad.

Jag sov till halv elva och har därefter inte gjort många knop idag. Har möblerat om lite här hemma och läst ut min spännande bok, Nattfåk av Johan Theorin. Läs den! Tror jag ska börja på en ny bok ikväll, får se vad det blir. Imorgon ska jag till Lund en sväng och fika med Emma och Catharina. Längesen jag träffade dem nu så det ska bli nice.

God natt folket.


so you think you can dance

Så var jag tillbaka i Helsingborg igen med blandade känslor. Har ju varit i och omkring Västerås i ungefär en månad nu och det känns konstigt och tråkigt. Nu har jag ju hunnit umgås med många mer än en gång och det var känslosamt att sätta sig på tåget. När jag kom innanför dörren här hemma och hade stängt dörren bara började jag storböla. Hoppas det går över snart för jag har hållit på så ganska mycket senaste tiden... Men det blir nog bättre när jag kommer in i rutinerna igen, för på måndag börjar skolan igen med nya kurser!

Sitter här och
- kollar på So you think you can dance, de är ju så duktiga fast jag har ändå lite att anmärka på. Inte för att jag kan göra det bättre men... ;) Känner också av baletten sen i måndags i form av extrem träningsvärk i vaderna.
- packar upp lite sporadiskt, går sådär just nu
- tycker synd om mig själv för att jag har en super-mega-jättestor finne på överläppen. Ena sidan av läppen har liksom svullnat, det känns som att jag har en prilla inne...
- är lite nervös inför sexskiphtet som äger rum under hela morgondagens dygn. Vi ska vara beredda på att bli uppringda när som helst och infinna oss på angiven plats. Är inte jättetaggad just nu med tanke på att jag mest längtar tillbaka till Västerås just nu men det kanske ger sig. Jag får väl ge det en chans helt enkelt och om det inte "duger" så åker jag hem.

Jo just det, jag klarade den andra tentan också. En ynka poäng från att få 4, störigt värre, men jag är ju nöjd så klart. Någonstans långt in... :P

jag klarade tentan!!

Goda nyheter, jag har klarat Analysen. Thank God! Jag trodde att det var på håret om det över huvud taget skulle gå, men det visade sig att jag fick 4,2 av 6,0. Godkänt är 3,0. Och med tanke på att jag inte skrev någonting på sista uppgiften som var värd 1,0 är jag hemskt nöjd. Men det går ju alltid att få bättre. Varför är man nöjd men ändå inte nöjd?!

Om några dagar är det dags för mig att sätta mig på tåget ner till Skåne igen. Det känns konstigt. Jag vill ju hem till min lägenhet, till rutinerna. Men jag vill ju inte lämna min familj och mina vänner här. Är väldigt kluven för tillfället.

I fredags var jag och mamma på middag hos Moa och Kerstin, en mamma-dotter-middag like the old days. Det bjöds på jättegod fisksoppa med marulk och saffransaioli och vi hade i uppgift att ta med oss efterrätt - tiramisù. Så gott! Vi satt där och åt och pratade i flera flera timmar, lovely.

Igår var jag på bio med Erika och Malin efter att vi först ätit sushi (: Vi såg Har du hört ryktet om Morgans. Den var väl ganska bra, rolig och lättsam, men inte direkt den bästa film jag sett. Men vi hade fått gratisbiljetter av mamma som hon ändå inte skulle hinna använda så då gjorde det inte så mycket... När jag bokade biljetterna tidigare på dagen möttes jag av en oerhört otrevlig kvinna som hade en konstig ironisk elakhet som framtoning. Hon borde ha bytt jobb för längesen!

Nu dags att göra sig i ordning och sen ska jag träffa Moa igen och sen Nina ikväll som kom hem från Teneriffa igår. Hon kommer säkert inte vara ett dugg brun..! Nä, jag är inte avis :P


sömnlös i svealand

Japp, ligger och grubblar på en massa saker ungefär varannan natt. Ingen aning om varför men det har gjort att jag är mer stressad nu när jag är långledig än vad jag har varit på hela terminen... Jag har för mycket tid över! Dessutom tror jag att jag är understimulerad. Hade ju tänkt att jag skulle ut och springa en hel del, men det är ju så jävla kallt. -20 grader idag! Jag kan sträcka mig till -10 men sen är det för jobbigt att andas.

Nu är jag en stund hos mormor efter att ha varit hos mamma igår. Vi lagade Trettondagsaftonsmiddag i form av gratinerad hummer och sen slötittade vi på tv. Skönt. Om ungefär två timmar ska jag och mormor på en konsert i Enköpings kyrka och sen ska jag och Erika till Malin och ha pyjamasmys tillsammans (:


längesen sist...

Ja, min uppdatering har väl inte varit den bästa men nu är det dags för nya tag. Igen.

När jag tänker tillbaka på 2009 har det nog varit ett ganska jobbigt år. Jobbigt men roligt.
- avslutade Tekniskt basår med bra resultat men mycket jobb bakom
- mamma flyttade tillbaka till Västerås,vilket har varit jobbigt, mammig som jag är
- jag var på rundtur i småland med två vänner
- sommarjobbade på Scandic, jobbigt, tidigt men roligt
- mamma träffade Fredrik som gjorde att jag inte fick tillräckligt med utrymme och egen tid med mamma
- jag påbörjade min utbildning som jag trivs väldigt bra med!
Vi får väl se vad 2010 har att komma med..?

Sist jag skrev var på andra advent och det har hänt en hel del sen sist, bland annat två tentor som tar upp en massa tid och när jag väl kommer hem orkar jag knappt kolla mailen... Ämnena var Husbyggnadsteknik och Analys1 (matte). Det senaste har jag hört lite olika uppgifter om men tydligen är det väldigt många som inte klarar tentan på första försöket, sådär runt 80%, så jag är ganska nervös! De som träffat lärarna efter tentorna och frågat när de skulle vara färdigrättade fick svaren "förhoppningsvis innan jul" för den första och "förhoppningsvis innan nyår" för den andra. Vi har tyvärr fortfarande inte fått något resultat vilket irriterar och stressar mig. Jag vill ju veta nu!

Jag har också skickat en massa julkort till nära och kära och gjort en massa julklappar. Jag får alltid för mig att jag ska göra allt själv, såsom julkort, klappar, julbak, pepparkakshus.... Men jag hinner egentligen inte eftersom jag har tentor att plugga till också. Det resulterade i att jag satt på julafton, som jag firade hos pappa, och sydde färdigt de julklappar som var till mamma och den sidan av familjen på julafton :P

Julafton firades som sagt hos pappa, bara vi två och pappas kompis och kompisens katt (: Ett väldigt lugnt firande där vi bara åt gott och umgicks. Mysigt!
Min andra julafton, eller juldagen som andra kallar den, firades hos mormor med hela den sidan av familjen. Jullunch, julklappsutdelning och kalkonmiddag. Mums! Sen framåt kvällen skulle jag skjutsa min morbror med familj till hotellet som de bokat, eftersom jag erbjöd mig och därmed inte drack alkohol. När vi väl kom fram kom han på att de måste kunna ta sig tillbaka till mormor dagen efter, som planerat, så jag fick åka taxi tillbaka... Snabba bud där.

Under julhelgen har jag också hunnit med ett biobesök med Malin, Martin, Erika, Vicky, Elle och Ronja, dansat åtta timmar på två dagar (minst sagt jobbigt när jag inte hunnit/orkat träna på tre veckor!) - egyptisk dans och hiphop, varit i Stockholm med mamma och gått på museum och fikat med Sofia.

Nästa utmaning är att jag fyller år. Har jag åldersnoja? Nej, tror inte det men det är lite drygt att fylla år så nära inpå julen tycker jag. Mormor har frågat hur jag vill fira min födelsedag sen i november. Men nu har jag på riktigt börjat fundera men det är svårt att bestämma. Det ska ju helst passa så många som möjligt och därmed många frågor som snurrar i mitt huvud: var ska vi vara - helsingborg, västerås, enköping..?, ska jag bjuda på mat eller fika, vilka ska jag bjuda - bara familj eller vänner också?, vad önskar jag mig? - för oavsett om jag inte vill ha någonting så känner man sig dum när man kommer till ett födelsedagsfirande utan någonting. I alla fall jag... Just nu känner jag mest flr att strunta i alltihop men när det kommer till kritan tycker jag ju om att fylla år och vill bli firad. Jag blir tokig på att man tänker för mycket!

Nej nu ska jag kolla om det har kommit något resultat, troligtvis inte, sen ska jag göra mig i ordning och åka till mormor. Ikväll åker jag tillbaka till Västerås för mamma ville bjuda mig på Trettondagsaftonsmiddag. Det är hummer som väntar (: Hej

RSS 2.0