lägenhetsförvandlingen

före

      

mittemellan

  

efter

   

lägenheten är klar!!!

Äntligen, som jag har längtat! Finally målaren ringde i fredags och sa att han skulle komma hit 07.30 på måndag morgonen. Han var här på minuten, ganska oväntat med tanke på att han är hantverkare. Inget vidare vara-i-tid-rykte direkt. Han satte igång direkt efter att vi flyttat färdigt mina möbler. Lite svårt att göra utrymme längs väggarna när det redan är ganska litet, men det gick till slut bra. Han har förutom att måla och tapetsera även målat taket och lackat fönsterlisten. Dessutom fick jag den målarfärg som blev över, så jag kan fixa köket. När jag får tid...

Under de gångna dagarna, det tog två dagar för målaren, har jag bott hos Loppan lite och sovit där två nätter. Imorse bjöds jag på god frukost med juice, te och tunnbrödsmackor. Jättelängesen jag käkade tunnbröd! Det var annat än den vanliga gröten. Inte för att det är något fel på den heller, men det är trevligt att variera sig då och då.

På fredag ska jag få hjälp av min musikspelande granne att sätta upp lite hyllor så jag äntligen kan få upp allt från golvet. Tänkte lägga upp bilder på lägenhetsförvandlingen inom kort, för den som är intresserad. Kommer snart i en dator nära dig ;)

Dags att avsluta för idag, på bästa Bert-manér: tack och hej, leverpastej :)
Nattinatt


25!!!

Idag var jag nästan först i skolan. Kors i taket! Brukar alltid komma i sista sekund men nu var jag där hela 20 minuter innan lektionsstart. Eller lektion, men övning. Skönt att få lite matte gjort med möjlighet att fråga om hjälp. Vet inte riktigt om jag fattat det där med logaritmer än...

Det är så roligt att träffa en massa nya människor såhär i början av en ny termin, och jag lär mig hela tiden nya saker om folk. Bland annat pratade jag och Ebba om att det är många som är små i klassen, som nyss tagit studenten. 89:or alltså, ett helt år yngre än mig :P Så frågade jag i alla fall hur gammal Ebba är, och hon frågade mig. Sen visade det sig att hon trodde att jag var 83:a..! Då hade jag varit 25 nu. Det är så svårt att gissa ålder.

Apropå ingenting läste jag en intervju med Jonas Gardell i DN för några veckor sen, och som vanligt är han väldigt rolig:
Reportern: Jag har ett quiz här, för att kolla och din Stockholmskoll verkligen är så dålig. Första frågan: Vad är Cheap Monday?
Jonas: Jag har faktiskt deras jeans på scen i "tillfällig gäst i ditt liv". Men de är så tajta! Och jag svettas så mycket på scen. Och jag har så ihopklämda skinkor. Det är som att köpa en levande svampinfektion.

julskylning på åhléns har börjat!

Jag skämtar inte. Åkte nerför rulltrappan på Åhléns idag och såg antagligen ut som en fågelholk. Det är sjukt! Man hinner ju tröttna på julen innan det ens närmat sig.

Så till resan, för att göra er som var kvar i Sverige lite avis ;)
Fredag: efter skolan åkte jag till Göteborg, där mamma hämtade mig och vi påbörjade vår resa till Arlanda, var framme 3.
Lördag: mötte upp de andra på flygplatsen och checkade in. Landade i Aten på förmiddagen och tog oss in till staden. Åt lunch, vilade en stund på hotellet eftersom alla var väldigt trötta efter den tidiga avfärden, åt middag och promenerade tillbaka till hotellet. Var och handlade lite frukt och dylikt och jag blev raggad på av en 50+-marockan. Nice.
 Elsie flirtar med en grekisk pojke på tåget från flygplatsen
Söndag: Var upp på Akropoli, fantastisk utsikt över nästan hela staden. Otroligt bygge de gjorde så tidigt! Dagens ord: skägglossning. Haha!
 Parthenon
Måndag: mamma och jag gick på en fiskmarknad, såg en massa läskiga superstora firrar med 2-3 cm långa huggtänder! Efteråt gick vi uppför alla trapporna till Lycabettus Hill, de längsta jag någonsin gått tror jag.
Tisdag: åkte på en guidad tur till Delfi som tog hela dagen.
Onsdag: champagnefrukost för Lena som fyllde 70! Heldagsresa till Kap Sounio där vi såg Poseidons tempel, åt lunch med havsutsikt och badade i havet. Superskönt!! På kvällen födelsedagsmiddag på en jättefin (och dyr) restaurang som låg precis nedanför Akropoli.
Torsdag: Olympiastadion från 1896, det första i modern tid. På eftermiddagen Ancient Agorà = flera ruiner.
Fredag: åkte till Piraeus och badade igen, sen liten shoppingtur med mamma.
 Elsies premiärbad i havet, hon tyckte det var jätteroligt!
Lördag: uppstigning 7, men naturligtvis dog mobilen under natten. Enda dagen det var riktigt viktigt att man kom upp i tid, men som tur var vaknade vi ändå. Tillbaka i Sverige körde jag och mamma via Enköping (mamma skulle hämta något) till Västerås, eftersom vi skulle äta middag hos en kompis till mamma, sen tillbaka till Enköping, mamma glömde naturligtvis sina nycklar i dörren, och nytt försök till Västerås. Efter middagen åkte vi vidare mot Göteborg, jag körde nästan hela vägen :) Framme mitt i natten någon gång så det var sovdags direkt.

På söndagen hjälpte jag mamma skala en massa äpplen till äppelmos innan jag tog tåget hem. På vägen hem ringde Jossan och vi bestämde att hon skulle komma hem till mig efter att hon sjungit. Självklart sov hon här också, det blir alltid senare än man tänkt sig, hehe.

Måndagen var en heldag med skola mellan 10 och 18, en sväng till posten där jag pluggade lite samtidigt som jag väntade på Jossan och sen övning med bandet. Efter övningen fick jag köra Lasses bil hem istället för att han skjutsade mig :D Det är så kul att köra!

Idag kör, äntligen. Det är verkligen roligt att sjunga! Jag mår riktigt bra av det. Fast självklart inte lika bra som när jag dansar...

Men nu är det god natt!

packning pågår

Nu är det snart dags att åka! Håller på att packa för fullt och har telefonkonferens med mamma stup i minuten, haha (och nu ringde hon precis, igen). Det föll sig så dumt så jag har labb imorgon eftermiddag så jag måste lämna in mina väskor på stationen, gå till skolan och labba för att sen direkt åka mot Göteborg där jag blir hämtad av mamma och vi direkt åker till Arlanda. Det ska bli så roligt att träffa alla och framförallt skönt att komma iväg ett tag! Eftersom vi inte har något höstlov får man helt enkelt fixa ett själv ;)

Igår var jag på step/skivstång75, mitt nya favvopass tror jag. Man blir så skönt trött efteråt. Egentligen hade jag ingen lust över huvud taget att träna, men då känner man sig å andra sidan ännu duktigare när man väl pallrat sig dit. Men det finns folk som inte ser ut att ta i alls, vill man inte ha valuta för pengarna? Det kostar ju ändå en hel del...

Precis utanför Friskis stod en bil parkerad vid vägkanten och föraren såg inte ut att vara på väg att köra, så jag cyklade om, och när jag var nästan helt förbi och skulle svänga in till vägkanten börjar hon plötsligt köra! Och hon kunde inte låta mig fortsätta cykla förbi utan jag fick låta henne köra vidare eftersom hon vägrade sakta ner.... Knäppa människor i trafiken! Tur att det inte gick i mer än sisådär 5 km/h.

Som tur är har jag fixat marsvinsvakt också till veckan. Jag har flirtat med en av grannarna och bett att de ska mata djuren. Du kan andas ut, Jossa, haha. Känns lite dumt att lämna dem bara, men de skulle nog inte må så mycket bättre av att flyga :P

Men nu är det snart läggdags och sen kan man ju säga att min resa börjar. Ha det så bra alla, jag är åter om drygt en vecka, utvilad och brunare förhoppningsvis.


fiberfylla..?

Senaste tiden har jag känt mig uppsvälld och allmänt... tjock. Ni vet, som man kan göra ibland. Det går ju i perioder. Så läste jag Aftonbladet ikväll att det är vanligt med dagens vilja att vara hälsosam och därmed äta fullkornsprodukter. Men "vi är inte som kor och hästar" som han så fint uttrycker det. Våra magar är inte gjorda för att klara av så grov mat så därför får man något som läkaren i artikeln kallar för fiberfylla. Roligt ord :P Jaja, då vet man ju vad man kan göra åt det i alla fall!

Klippning imorgon, det ska bli så skönt att äntligen se någoting igen! Och dessutom att få håret tvättat och huvudet masserat av en snäll frisör, samtidigt som man sitter i den där härliga massagestolen. Mmmm.

Slutligen, fem dagar kvar till Aten! Nedräkningen har börjat.

utsövd :)

Tre dygn, 29 timmars sömn. Skönt! Jag har sovit så dåligt de två senaste veckorna; haft svårt att slappna av i allmänhet och så förkylningen på det så jag inte kunde andas. Jag behövde verkligen få sova ut.

Igår var det heldag med Jossan på schemat. Hon kom hem till mig på förmiddagen, efter att jag hade värsta rycket på morgonen och städade hela lägenheten. Vi snackade en stund sen lagade vi mat som vi skulle äta samtidigt som vi kollade på Masjävlar, vad annars? Men vi lyckades inte få igång bilden, bara ljudet, så vi struntade i det och pratade lite mer istället, och lyssnade på och sjöng till ABBA. Övade lite på vårt medley.

Framåt eftermiddagen åkte vi till ICA MAXI och handlade lite och åkte sen vidare till maison de Jo. Käkade lite mellanmål, det enda vi gör är att äta, haha, och Jossan läste upp valda roliga bitar ur sin dagbok från gymnasietiden. När vi sen hade ätit vår middag senare på kvällen masserade vi och lyssnade på Häxorna (av Roald Dahl) som vi lånade när vi var på bibblan. "Ta av errr perrrrukerrrna och lufta errra rrrrrödfnasiga skallarrrrr." Till slut blev vi så trötta så till och med den som masserade höll på att somna, så det var bara att bädda och göra sig i ordning. Så självklart hinner man bli pigg igen när det väl är dags att sova.

I eftermiddags ringde mormor.
"Hej. Vad har du gjort?! Stina sa att du har ramlat med cykeln."
Över tre veckor sen. Det är möjligt att jag har glömt att berätta det för henne, eller så har hon glömt, men hon kanske inte behöver veta allt för hon blir så orolig. Hon tyckte också att jag skulle börja använda hjälm, men när jag frågade om hon någonsin använde hjälm fick jag ett snabbt nej. Barn gör inte som man säger, barn gör som man gör. ;)

I övrigt har jag tränat idag för första gången på två veckor, sen jag blev förkyld. Hoppas jag håller mig friskt ett tag igen nu. Skönt att vara igång igen!

Nattinatt

äntligen!

Idag hade jag ju en date med Jossan på bibblan, men innan jag kom så långt ringde jag Akelius för att än en gång tjata på dem om att jag vill veta när målaren kommer. Förvaltaren lovade än en gång att målaren i fråga skulle ringa. Så, äntligen!, på eftermiddagen ringde han och berättade att han kommer först om två veckor. Det är när jag är i Aten så därför kom vi överrens om att han skulle komma och kolla veckan efter. Därför har jag också varit på Beckers och valt ut den färg och tapet som jag vill ha. Jag längtar tills jag får lägenheten klar (efter nästan tre månader...)!

Men innan allt detta var det ju daten med Lopp! Vi träffades på bibblan och bänkade oss med våra böcker efter att Loppan skrivit ut några sidor för en massa pengar. Tre kronor/sida! Det är inte klokt... En massa fnitter och snack men också en hel del plugg. Nu har vi, tror jag, bestämt att vi ska ha fredagar som pluggdag tillsammans. Skönt att få lite draghjälp. Dock var det vääldigt många mammor med spädbarn som bestämt sig för att luncha i bibblans café, ungefär 10 från oss. Blev lite påfrestande efter ett tag måste jag säga.

Efter pluggandet gick vi till Vegeriet och jag bjöd på lunchen. Lika gott som vanligt! Gick sen en sväng på stan innan jag åkte hem. Införskaffade mig en tröja från Lindex Pink Collection, tyckte motivet passade eftersom motivet liknar en ballerina med en jättestor tyllkjol :), och bokade klipptid på Larsson&Lange. Min lugg är så lång nu så jag blir galen. Ser ju ingenting! Det är dessutom så roligt att de verkligen känner igen en när man kommer dit. Idag frågade de hur det känns nu när jag och Jossan inte bor tillsammans längre, och hur det är att bo själv, bara jag och marsvinen. Roligt och lika chockerande varje gång.

utan existens?

Undrar varför jag inte fått något Mecenatkort? Gick in på CSN:s hemsida för att läsa lite om det, men hittade ingenting, så jag ringde istället och efter att ha väntat x antal minuter i telefonkö kom jag fram. Trodde att jag hade blivit bortglömd (vilket inte hade varit första gången, t.ex med tanke på SJ för några veckor sen), men fick förklarat för mig att det beror på när jag hade betalat min kåravgift. Det är nämligen inte förrän då kåren kan skicka in en ansökan om kort och sen tar det ytterligare ca två veckor innan det kommer. Vad jag kommer ihåg (nu vet vi ju alla att jag har guldfiskminne, men ändå!) så har vi inte fått den informationen, hade vi fått det hade jag naturligtvis betalat tidigare. Man vill ju ändå kunna använda sig av studentrabatterna så fort som möjligt. Dessutom, gick att läsa på hemsidan, ska man ha fått CSN-kortet under hela gymnasietiden också, vilket jag inte heller har något minne av att jag fått... Skumt!


Haha, kollade igenom en massa gamla bilder och hittade den här härliga bilden på mig och min lilla Malinchen från mitt födelsedagskalas. Den är så klockren! Inlevelse AB.

Imorgon har jag en date med Loppan på bibblan. Vi ska plugga ihop, nu när hon börjat sin kurs i Malmö :) Efter att hon hade lokaliserat sig fram till högskolan: "Nervositeten var påtaglig, jag satt och bläddrade lite i högskolekatalogen samtidigt som jag var sjukt bajsnödig hela tiden." Läs mer på loppish.blogg.se. För hennes del blir det antagligen något psykiskt, och jag ska plugga matte och kemi. Skönt att ha någon att läsa med, även om vi inte läser samma sak.

Nej nu är det sovdags så ja orkar med plugget imorgon!

dramatik på söder

Jag har precis varit med om en traumatisk upplevelse! Kom ut från Özen och strosade hemåt förbi den där köttaffären som ligger där på Södergatan. Mitt framför näsan på mig passerar då en man med ett slaktat får eller liknande i famnen! Den var sån som man ibland ser på nyheterna, ni vet upp-och-ner-hängande och uppfläkta. Inslagen i en genomskinlig påse (det var så jag såg att den inte hade något huvud!) transporterades den in i affären. Mysigt! Glassen som jag hade i näven blev plötsligt inte så god längre...

RSS 2.0