varför funkar aldrig någonting?!

HAr varit på Väla idag och trängts med en massa folk och köpt mig en ny skrivare som inte heller vill fungera. Därför ska jag nu åka hem till Jenny och dränka mina sorger i lite vin. Tjobre

aloe vera-chock

"Kalaset" hos Catharina var väldigt trevligt, vi lagade god mat tillsammans och kollade sen på film - Edward Scissorhands - och åt hembakta semlor och alldeles för mycket andra godsaker. Efteråt spelade vi Buzz (jag vann musikquizen :D) innan vi skulle åka hem.

Torsdag - vanlig skoldag förutom att jag inte kunde vara med på hela fysikövningen. Skulle nämligen till vårdcentralen för att se hur mina antikroppar mår. Bara det att jag tydligen satt på fel plats, det finns uppenbarligen två ingångar, en till vårdcentralen och en till distriktssköterska och sjukgymnast. Jag satt naturligtvis på fel ställe så jag missade min tid. När jag hade pratat med en sköterska och förstått att jag skulle runt hörnet. Anmälde mig i receptionen och sköterskan där sa att jag skulle prata med en annan sköterska i laboratoriet för att säga att jag hade kommit nu, om än lite försenat. Men hon ville inte alls lyssna på mig utan sa bara att hon var tvungen att ta alla i tur och ordning, och det fattar ju jag också men hon kunde väl bara svara?! I alla fall gick jag tillbaka till receptionen och meddelade att käringen sagt att någon som jobbar där måste prata med henne för annars "gäller det inte". Den snälla receptionstanten gick till någon annan läkare som skulle hjälpa mig. Jag blev förd in i ett undersökningsrum och fick vänta där i 20-30 minuter innan en lite vilsen läkare kom in men inte visste vad hon skulle göra med mig. Hon frågade en massa men jag har ju ingen aning... Jag bara gör som jag blir tillsagd. Hon läste min journal och bestämde sen att jag skulle ta ett blodprov, som de skulle meddela resultatet om senare. Gick till laboratoriet igen och väntade där på en sköterska som kunde ta blodprovet. Det tog väl sisådär en kvart, sen var jag äntligen färdig. Så det besöket som antagligen skulle ha tagit ungefär en kvart totalt tog ungefär en timme och en kvart!

Fredag med sovmorgon, matteföreläsning och halvseg föreläsning om "matematikens äldsta historia". Första halvan var okej men efter pausen var alla lite trötta så då var det sämre med koncentrationen. Efter skolan träffade jag Jossan för en fika och lite shopping. Köpte varsitt par skor på rean, mina kostade bara 50 spänn!, och strosade runt i största allmänhet. Åkte hem till mig, via Jossan, och ska snart kolla på Mia & Klara, moahaha.

Haha Jossan lånade precis lite aloe vera-salva (heat lotion) som hon av någon anledning smorde i ansiktet. Så kommer hon ut från badrummet och säger att det bränner i ansiktet. Konstigt...

Imorgon väntar en tur till Väla, jag ger upp och ska köpa mig en ny skrivare. Sen är det plugg som gäller och så ska jag försöka mig på en tur till badhuset.

Night night


tut tut

Igår var det skoldag som vanligt och sen kör, också som vanligt. Jag hade hand om fikat tillsammans med Eva, som skulle bli lite sen. Men jag satte igång ändå. Samtidigt var det i köket några från ett annat sällskap som tog upp typ hela platsen och bredde ut sig hur mycket som helst. Vi försökte komma överens om vem som skulle koka kaffe/vatten först och jag sa att jag kunde koka vatten. Efter en stund frågar den andra kvinnan om jag har satt igång vattenkokaren..... Jag hatar såna där klappa-på-huvudet-attityder. Ser jag ut att vara 5 år och inte klara av det själv?? Så jag snäste tillbaka att jag ju sa tidigare att jag skulle göra det. Tror hon fattade vinken. När vi började bli klara med vår körfika föste hon ut oss och sa att hon hoppades att vi hade allt nu för sen skulle hon minsann låsa dörren. Vem har bestämt att hon får styra och ställa hur hon vill? Det är tur att man blir glad av att sjunga i alla fall, och min paj som jag hade gjort var omtyckt :)

Kort skoldag idag, med två föreläsningar. Direkt efter skolan kom Jossan och Tessan och hämtade mig och cykeln, för att jag skulle lämna in den. Vi krånglade in cykeln i en halv evighet, tills vi fick in den, tyvärr var vi inte så bra på det där så bagageluckan öppnades. Det blev också alldeles fullt i bilen, inte så konstigt kanske, så Tessan fick gå hem därifrån. Tur att det inte är så långt. Jossan började köra och svängde ut från skolparkeringen - och råkade tuta på några som gick precis framför. Hon blev precis lika förvånad som de som gick utanför, haha, och fnitterfiorna var igång! Till slut kom vi till Väla där vi fick min cykel fixad så nu funkar förhoppningsvis både lyse och växlar. Åkte till IKEA en sväng för Jossan skulle ha en tillbringare, men som vanligt kommer man ut med en massa mer. Och jag som inte ens skulle ha något kom ut med lika många grejer... Tillbaka till cykelaffären för att hämta min cykel som jag lämnat där och sen köra hem mig. När vi väntar på att få fritt fram ut från parkeringen (vi ska köra vänster och står därför lite till vänster i "körfältet") kommer en gubbe som ska in på parkeringen och kör in på fel sida av oss samtidigt som han ser jättesur ut. Gubbar! Resan hem till mig gick i alla fall utan problem.

Snart ska jag åka ner till Landskrona till Catharina som ska ha lite middag och så, eftersom hon fyllt år. Alltid lika trevligt att träffas utanför skolan också. Tur bara att vi har sovmorgon imorgon!

kvällsskrivande

En kort resumé från helgen innan jag måste sova
- ledig fredag med försök till plugg, gick väl sådär... Tränade och tvättade, och på kvällen åkte jag till Jossan innan hon skulle åka till Stockholm.
- Lördag hem till Jossan igen, men denna gången var bara Sotis hemma, jag var nämligen kattvakt :)
- Gick och mötte Stina, som skulle hälsa på, vid tåget. Vi gick och handlade och sen till Sotis igen så han inte skulle vara alltför hungrig.
- På söndagen gick vi en lång promenad, innan Stina skulle åka hem igen. Hon bokstavligen ramlade in på tåget, då det var ett jättelågt steg ner på tåget, så hon ramlade. Blev jätteorolig men verkade mest tycka att det var pinsamt att så många såg... En riktigt kruttant det där!!
- Taizémässa med kören på kvällen.
- Idag har jag varit på antagningsprov för skolkören "Stämpus" och kommit med.

God natt

min fina cykel...

I förrgår upptäckte jag att dynamolyset på min två dagar gamla cykel redan har pajat. Hur bra känns det egentligen? Så jag ringde till cykelaffären - efter att ha kollat med en annan cykelhandlare på vägen hem att det var något som måste lagas, och inte bara något som en oteknisk tjej råkat fippla med - och försökte tvinga dem att komma och hämta cykeln och sen laga den. Det gick inte så bra, men jag hoppas i alla fall att jag gjorde min ilska förstådd över att min sprillans nya cykel redan fått för sig att krångla. Nu måste jag åka till Väla någon dag, och Gud vet hur lång tid det tar att laga det där. Förhoppningsvis inte alltför lång tid...

Igår såg jag sista delen av Gardells miniserie i SVT1, De halvt dolda. Väldigt obehaglig serie. Se den om ni har möjlighet. Går säkert att hitta på SVT Play.

Nu måste jag hämta min tvätt. Tjingeling.

du ska få min gamla cykel när jag döör...

Rubriken är till Malin som skrattade åt mina gamla band som ligger i mammas bil, den här texten kommer från Mora Träsk  XD

Måste ju berätta om min nya fina cykel!! Jag och mamma var och kollade på en strax innan jul och sen fick jag den i julklapp. Fast vi betalade och bokade den i Västerås och så hämtade jag den i Helsingborg i måndags. När jag kom från Göteborg åkte jag direkt till Väla och cyklade hem hojen därifrån. Och vilken tur jag hade, för Jossan som lånat min gamla cykel sa att kedjan hoppade av samma dag!



Sen har jag en fråga: finns det någon slags oskriven regel om att man måste gå überlångsamt bara för att man går med barnvagn?! Hamnade bakom ett par på trottoaren som gick sjukt långsamt,  med barnvagn, och eftersom jag hade cykeln bredvid mig hade jag ingen större lust att sicksacka mellan bilarna för att komma om så jag fick snällt vänta tills vi skulle åt olika håll...

Igår hade jag ju mitt första körtillfälle med den nya körledaren. Hon verkar väldigt duktig och är utbildad i 9 år (!) till just körledare. Hon har tydligen hand om skolkören också, och hon berättade att det på måndag ska vara antagningsprov till den så jag ska testa om jag kommer med. Spännande!

Nu är min lunchrast över, back to business. Eller fysiken om det ska vara helt rätt.

hemma igen

Då har allvaret börjat igen. Första skoldagen har passerat efter ett månadslångt jullov. Väldigt skönt naturligtvis men det hade varit skönt att kanske ha flyttat en av veckorna och haft ett höstlov istället... Anyway, i lördags åkte jag söderut igen. Det kändes lite vemodigt men samtidigt skönt att komma hem och få sova i sin egen säng osv. Tog vägen via Vänersborg med den fullpackade lilla bilen, hämtade upp Ebba och vi åkte sen vidare till Helsingborg. Var lite småtrött efter det, eftersom jag körde hela vägen, inte mindre än 70 mil! Hämtade upp Loppan när jag släppt av Ebba och vi åkte hem till mig och åt tacos och kollade på P3 Guld-galan.

I söndags körde jag upp bilen till mamma igen. Skittråkigt väder verkligen. En sån dag där det aldrig blir ljust... När jag kommit fram och mamma hjälpt mig att packa ur bilen åkte jag och kollade in hur Sofia hade det i sin studentlägenhet. Vi lagade mat och snackade en massa. Hon fick en inflyttningspresent av mig: Den hemlige kocken. En sån bok som man verkligen vill läsa och som man verkligen inte vill läsa...I alla fall ringde hon mig igår och berättade att hon precis läst om blockchoklad. Att det innehåller så lite kakao att det inte får kallas choklad, så numera heter det bara Block, hahaha!!

På eftermiddagen träffade jag mamma igen och vi dansade på Dansforum tillsammans :) En modern jazzklass à la Emma, härligt. Sen skulle vi duscha där och innan jag skuttade in i duschen gick jag på toa, och vad ser jag där i papperskorgen om inte en väldigt använd binda utan att ha blivit inslagen i något papper eller liknande som döljer... Inte lika härligt.

Efter dansen åkte vi i alla fall till mamma och hon bjöd på mycket god mat, en riktig söndagsmiddag. Till förrätt havskräfta och sen en pastarulle, som såg ut som en rulltårta ungefär, fylld med ricottaost och spenat!

Men nu lite fysikläsning innan eventuell träning och körsång med ny körledare!
Tjolahopp


Måste bara lägga in två bilder på när Malin var och hälsade på mig hos mormor i julas. Vi roade oss med att prova mormors glasögon. Konstigt bara att hon passar så bra i dem när vi bara ser flummiga ut :P

stegräknarnörden

Jag fick inte mindre än två stegräknare i julklapp, men den jag fick av mormor tog hon istället så nu jämför vi hela tiden och pratar steg dagarna i ända. Jag ville ha en mest för att se hur svårt det egentligen är att komma upp i 10 000 steg om dagen, som "de" säger att man ska, vilket inte visade sig vara svårt alls.

Igår började jag dagen med en morgonpromenad för frukost. Jag hade bestämt mig kvällen innan för att jag verkligen skulle genomföra det, och när jag kom upp på morgonen var det hela -13 grader!!!! Jag klädde på mig som om jag vore en eskimå och tog mig ut. Man känner sig ju faktiskt lite extra duktig när man egentligen inte vill. Dock var det så kallt så mina ögonfransar envisades med att frysa till is hela tiden så jag fick gå och klämma på dem med jämna mellanrum.

På eftermiddagen tog jag mig till Västerås för att träffa Sofia. Vi fikade på Global Living och åkte sen hem till Sofia och drack te mitt i hennes flyttröra. Jag började såklart känna mig lite krasslig också, inför dagens balettklass med Jussi. Trodde att jag skulle bli sjuk precis efter tentan när man släpper alla spänningar till höger och vänster, men nej då. Det skulle minsann hålla på sig tills det som jag längtat efter mest under hela julen skulle starta... Typiskt. Trots mina aningar om en stundande förkylning tänker jag ändå dansa i eftermiddag, det är ju ändå det jag längtat efter! Vi får väl se hur jag känner mig imorgon, men just nu struntar jag i det!

Men innan dans: mellanmål! Och te.

Gott nytt 2009

Ja, då var det ett tag sen igen då. Firade jul med pappa & co och hade det allmänt mysigt, men någon julotta eller midnattsmässa blev det aldrig eftersom jag inte orkade gå dit. Det är ju så långt, hela 300 meter eller så :P Gick hundpromenaden åt andra hållet istället. På juldagen åkte jag till mormor för ett andra julfirande med familj och vänner på den sidan släkten. Vi var 10 stycken i år, det har vi nog aldrig varit tidigare, åtminstone inte på min tid. Åt jullunch, delade ut julklappar, sjöng med Elsie som har lärt sig rörelserna till Imse vimse spindel, och åt kalkonmiddag på kvällen (: Måste även säga att den bästa julklappen var mitt tentaresultat, som kom kvällen innan julafton: jag var godkänd! Så underbart skönt att veta att jag slipper ladda om och skriva igen, och framförallt att åka hem tidigare. Nu har jag en hel månads ledighet.

På lördagen åkte jag in till storstaden, Västerås, och träffade Loppan och Maxan. Vi strosade på stan och kollade lite på rean, innan vi åkte till Hälla och djurbutiken där. Loppan har bestämt sig för att bli kattägare och därmed skulle en massa kattprylar inhandlas. På kvällen drog jag mig till Mallan och vi åt middag och gjorde oss i ordning för en utekväll, mycket roligt, tack för det!

Nyårsafton firades i Västerås. Först såg vi en föreställning med Sangemark på kvällen och sen hem till Erika för middag och utgång med bokat bord på Pluto. På vägen dit, mellan bussen och Pluto hittade Erika en sparkcykel utanför H&M som hon absolut inte ville bli av med och därför hängde in i garderoben. Bara Erika som lyckas med liknande saker!! På vägen hem kom hon även på att det är jättetråkigt och ensamt att sova själv så därför följde hon med mig och Malin hem till Malin. På den bussresan satt vi framför en kille som såg helt medvetslös ut. Erika knackade honom på axeln och försökte fråga hur det var med honom, men fick ingen reaktion så Malin sprang ut och tog hjälp av poliserna som lyckligtvis stod utanför. En av dem frågade killen hur han mådde men fick väldigt konstiga svar. Trots det lät han killen sitta kvar, han borde ju ha tagits in i fyllecell..! I alla fall kom vi hem och somnade nästan direkt.

Nyårsdagen började vi med att käka våfflor med sylt, mumma! Därefter körde jag och Malin hem Erika och åkte sen till Sala för att ta hand om kusarna, och jag kollade när Malin red läger. Väldigt mysig dag :) Dock väldigt kall.

Igår var jag och mamma i Stockholm en heldag. Åkte till Bro och tog pendeln därifrån, när vi väl kommit dit eftersom vi fick stanna två gånger och tvätta av rutan. Mamma har blandat spolarvätskan för mesigt så den har frusit och vägrat fungera under en veckas tid nu. Väl framme köpte mamma nya steppskor, vi gick på dansmuseet, åt middag hos Stina och såg sen Nötknäpparen på Operan. Den var väl sådär, kåren var inte riktigt på hugget och höll inte sina placeringar så vi var lite missnöjda när vi gick därfrån, men det är ju ändå alltid trevligt att se balett.

Idag har varit riktig slödag, men mormor har tvingat oss att städa lite eftersom huset antagligen snart är sålt! Pratade drygt en timme med min Ingrid och snart kommer Malin hit och hälsar på en stund.

Nu blev det såhär långt inlägg igen men jag ska försöka bli bättre på att skriva oftare. Märk försöka ;)
Puss och hej, leverpastej

RSS 2.0