blod i kylskåpet??

Det var jobbigt att ta sig upp imorse för att cykla till kyrkan. Jag förstår inte varför vi måste träffas så tidigt innan det är dags. Vi ska ju kunna sångerna ändå... Jag var väldgt trött hela tiden och därmed lite grinig, hade min lilla Loppa varit där hade vi säkert bara suttit och fnissat men nu kände jag mig mest... vrong :P Dessutom har vi två i kören som är väldigt allergiska mot parfym, fast det var bara en av dem där idag, och vi hann inte mer än samlas
innan hon satte igång med sitt tjat om att vi inte får ha parfym på oss. Men det var ingen som hade det, utan antagligen någon annan av dem som var i kyrkan samtidigt som oss. Jag förstår att det måste vara jobbigt men man kan inte bara förbjuda folk som kommer till kyrkan (församlingen alltså) att ha parfym och liknande.

Jag har också allt oftare fått känslan av obehag när jag är med på söndagsmässor. Vet inte riktigt vad det är men det känns lite liksom... sektmässigt när alla läser trosbekännelsen tillsammans och nattvarden med Kristi kropp och blod och synder och Gud hit och Jesus dit. Jag är ju där för att jag tycker om att sjunga, speciellt i kyrkan eftersom det är så härligt. Samtidigt känns det som att man "måste" vara med på iaf någon mässa per år. Vi sjunger ju trots allt väldigt ofta.

När jag kom hem drack jag glögg och åt resten av de kanelgifflar vi fick på Arkad, och sen satte städningen igång. Dels röja upp från gårdagens pyssel och dels dammsuga. Jag har även sytt färdigt J&K's kuddfodral. Efter det tänkte jag göra mig lite lunch och öppnar kylen som är alldeles prickig i en blodröd nyans. Förstår först inte vad det är men kommer sen på att jag tog ut körsbär från frysen igår som jag ska göra sylt på och ge gammelmoster Lena i present (det är hennes körsbär som jag och Malin plockade i somras som hon inte vet vad hon ska göra med). Tidigare när jag gjort det har jag lagt påsen på ett fat u t i f a l l det skulle läcka lite, men det har aldrig gjort det. Tills nu. Det var ett sjösystem på det lilla fatet + på nedersta hyllan i kylskåpet. Drygt! Men nu är det väl bara att sätta igång och sylta (:

Nej nu ska jag göra ett ryck igen. Kanske de där julkorten? Eller sy lite till? Vi får se.


nu har det pyntats!

Åh jag är så trött på de tråkiga designbakgrunderna som finns att välja på! Skulle vilja ha någon finare, hur nu den skulle se ut..?

Idag har jag och Loppan varit på stan och shoppat, mest till oss själva men även någon julklapp. För min del blev det två stickade tröjor, en kjol, en tunika, leggings och nytt puder.

Efter våra lilla shoppingrunda åkte vi hem till mig och julpysslade lite. Julrimmade, pyntade min lilla gran, och gjorde i ordning mina adventsljusstakar. Nu är det "bara" julkorten och resten av julklapparna kvar :P

Här kommer lite bilder från pysslet.

Min lilla julgran (:

Istället för julstjärna har jag passande nog min ballerina i toppen.

Adventsljusstake 1

Adventsljusstake 2

Min julstjärna som hänger över sängen.


Imorgon är det som ni vet första advent och naturligtvis ska det sjungas i kyrkan. Vi ska till och med gå in i procession med palmblad som vi troligen ska lägga någonstans vid altaret. Man sjunger ju passande nog strö palmer, bred ut kläder, sjung ditt uppfyllda hopp...

Så från mig, till er - ha en trevlig advent!


Positiv kritik värmer

Ah, har nyligen kommit hem från dansen, ätit soppa och pannkakor och pratat med pappa en bra stund (: Nu sitter jag och surfar runt på nätet och försöker göra min power point, samtidigt som jag kollar på Generation Fett. Jäklar vad stor han är, 220 kg! Att man dessutom får se nakenbilder på honom som han har på sin hemsida gör ju inte saken bättre...

I alla fall, så skulle jag berätta att jag blev jätteglad när min danslärare sa till mig att det såg bra ut. Så skönt att höra ibland, och speciellt när man är ny! Det är som sagt bara tredje gången jag är där men har redan i princip lärt mig hela uppvärmningen och koreografin.

Imorgon ska jag till J&K och käka tacos och kolla på Idol. Mysigt värre, och jag lär behöva det efter några timmar på Väla, eller som Jossa sa: helvetet på jorden.

God natt

bra service på Åhléns!

Idag har jag strosat runt en stund på stan och flundrat på lite julklappar samt klippt luggen. Kollade också på lite julpynt på Åhléns och eftersom jag tänkt köpa mig en liten gran imorgon så måste jag ju ha någonting i den. Kollade in hemsidan för några veckor sen och såg då en glittrande ballerina som jag bara kände att den måste jag ha! Väl där hittade jag den inte, så jag frågade om den fanns eller skulle komma in något mer. De hade slut i sitt lager, men kollade även upp i datorn och ringde till huvudlagret för att vara helt säkra. Den var slut överallt... Men så ringde en av de tre som jag fick hjälp av till Åhléns på Söder och de hade, som tur var, två stycken kvar, så hon frågade hur många jag ville ha och la undan. Det kallar jag bra service!

På lördag ska jag och Jossan julpyssla lite hemma hos mig. Vet inte än vad vi ska pyssla med, men kanske pynta min gran och baka lite? Vi får se. Jag har tänkt göra julkort också och skicka ut men de vill jag nog göra själv :P Innan pysslet ska vi i alla fall gå en stund på stan, så får vi se om vi hittar något kul.

Jag är helt i fas med skolan just nu och det känns jättebra, så fast det inte är så lång tid kvar till nsta tentaperiod känner jag mig inte stressad. Gjorde färdigt alla husbyggnadsteknikuppgifter i förväg, är i fas i matten (ända tills imorgon då det är dags för nästa föreläsning) och lämnade in talet igår kväll/inatt. Nu ska jag bara göra en power point-presentation till det men det är bara kul, och såklart öva det, helst så jag kan det utantill.

Jag har ju börjat dansa också!!! Har hittat en jazzklass som jag trivs jättebra med, lätt bästa nivån hittills. Har gått två gånger nu, tredje ikväll, och sen ska jag fortsätta nästa år (: Och nu ska jag snart dit, så jag måste kila. Hej

nytt försök att skriva?

Tror jag ska börja skriva av mig lite igen med jämna mellanrum. Dock oklart än så länge hur stora mellanrummen blir.

Så vad har hänt sen sist? Jo, jag har påbörjat min treåriga utbildning på Campus och det känns riktigt bra! Det hela började med en tre veckor lång nollning där jag var med på det mesta, vilket innehöll allt från lekar och fest till ännu mera fest och nollehelg i Lund med sjöslag i sjön Sjön och sittning bland annat. Nollningen avslutades med Nollegasque där vi övergick från att vara nollor till att bli ettor. Jag och Emma sydde våra klänningar själva! (Eller jag sydde halva själv, kjolen tillhör en klänning som mormor hade som gäst på ett bröllop på 60-talet.) 


Jag har klarat mina två första tentor vilket resulterar i en månads jullov, samt engagerat mig i sexmästeriet där vi lagar mat på Hvillan var tredje torsdag och jobbar på sittninger ibland, senast i helgen.

För en och en halv vecka sen var vi i Lund på Arkad, en jobbmässa där man kan networka, skapa kontakter inför framtiden och kolla var man kan söka praktikplats och sommarjobb. Som vanligt hade alla företag varsin monter där de bjöd på godis, pennor och tävlingar. Jag tävlade i en del av dem och på ett ställe vann jag 500 kronor på Elgiganten :D

För en stund sen blev jag förresten uppringd av en försäljare som ville tacka för att jag varit med i någon undersökning på nätet och därför erbjuda mig extrapris på kalsonger..??! Jag tackade nej :P

Nej nu får det räcka idag. Tror jag ska försöka räkna lite matte innan jag ska kolla på Paradise Hotel som Emma fått mig att börja följa. Tjo!


RSS 2.0