APA!

jag skrev just om hur dålig jag var på att uppdatera i bloggen och sen försvann allt. skit också.


ge mig värme!

Jag har kommit på att jag vill åka till Indien! Efter den här hopplöst långa vintern (antagligen lika lång som föregående vintrar mendet känns alltid värst när man har det just nu) vill jag till varmare breddgrader. Inte så ovanligt kanske, men av någon anledning har jag snöat in mig på Indien just nu. Någon gång, men antagligen inte under den närmaste framtiden. Är så evigt trött på snön nu, vill inte ha mer! Det var ju delvis därför jag flyttade söderut. I förrgår var det -9 grader här, höll på att frysa ihjäl på väg till skolan.

Min förkylning som jag trodde hade gått över nu, och att det bara var lite host kvar, har nu gått över till ännu mer host. Vaknade klockan 2 inatt av en panikliknande känsla över att jag inte kunde andas och inte heller hosta upp det som var ivägen. Till slut kunde jag i alla fall andas, men inte sova, så jag har väl sovit sisådär fyra timmar inatt. Oerhört pigg inför dagens plugg. Men som vanligt är allting förutom att plugga roligare när man verkligen behöver, därför har jag tvättat, diskat och städat också.

Imorgon ska jag till Väla och trängas med folk. Jag vill inte, men jag måste. När jag köpte skrivaren frågade säljaren om jag hade en viss sladd som man skulle ha. Ingen aning, så jag köpte den, men om jag hade en kunde jag lämna in den inom 30 dagar och det har snart gått. Men det blir en kortis, helst så tidigt som möjligt så det förhoppningsvis inte hinner komma så mycket folk.

en god gärning

Fick en IKEA Family-tidning i veckan, där jag läste om en så kallad Earth Hour. Världsnaturfonden uppmanar folk att släcka alla lampor för klimatet den 28 mars mellan 20.30 och 21.30. Tycker alla ska göra det som kan :)

Förra helgen åkte jag tillsammans med mamma upp till Enköping för att där fira min födelsedag. Det är ju liksom lite lättare att flytta två personer än 10... Mina nära och kära var där, precis som jag ville ha det. Det var en väldigt lyckad dag, som började med matlagning för hela slanten, och en massa snack med alla. Jag är jättenöjd med dagen och var helt slut efteråt. Dels med tanke på att jag inte var helt frisk också, men när man bor själv är man ju inte van att ha så mycket folk omkring sig.

I övrigt är det mycket i skolan nu. Vi ligger efter i fysikschemat och min lärare drar på som en ångvält och som svar på det orkar jag inte plugga. Vet inte varför men jag har ingen lust, men jag vill ju klara kursen. Det känns lite stressigt bara. Och till råge på det så hade han skickat x-tentorna till oss igår, vilket på ett sätt är skönt, men samtidigt betyder det att det verkligen närmar sig tenta och det gör mig nervös. Om tre veckor är det dags och om två och en halv vecka är det mattetenta. Det är också klurigt. Förra terminen flöt jag mest med eftersom jag läst den kursen på gymnasiet redan men den här gången fattar jag inte lika mycket. Jobbigt, jag vill kunna allt utan att behöva plugga, haha. Men man kan inte få allt.

Imorgon är jag i alla fall ledig, så då blir det plugg hela dagen. Med vissa avbrott som tvätt och träning, men någon paus måste jag ju ha. Hoppas jag får så mycket gjort som jag har tänkt mig... Tiden har alltid en förmåga att gå fortare än man trott.


teknikens under

Nu överväger jag på allvar att lämna tillbaka min nya skrivare. Det är nog inte meningen att jag ska ha skrivare helt enkelt... Har suttit i trekvart med Lexmarksupporten (igen) och de fattar fortfarande inte vad som är felet, och än en gång har jag nu skickat något slags inställningar till min dator till supporten som de sen skickar vidare till Irland där huvudkontoret finns för att sen ringa till mig och antagligen säga "näej vi vet inte vad det är men det ska fungera", vilket det inte alls gör. Har ringt till pappa och avreagerat mig också och vi har snackat en massa om hur tekniskt nördig man måste vara för att klara de "enklaste" grejerna. Eller hur Malin? Men är det inte konsigt att man går in på något extremt gömt ställe på den lilla apparaten (datorn) och raderar allt som har med Lexmark att göra, startar om datorn, och så finns det där igen. Det är som magi. Elak magi.

Lördagens fest var grymt kul. Roligt att träffa alla igen som jag inte träffar lika ofta längre eftersom jag inte jobbar kvar på Posten. Vi åt snittar som jag och Jo hade fixat med under eftermiddagen och sjöng SingStar. Det är verkligen skitkul :) Dock är det ju så att Jo inte har någon tv, så därför hade Jenny med sig själva spelet och Hanna och Henrik med sig en liten tv. Det går om man vill! Utgång sen på Tivoli. Vi försökte först på Cardinal men vakten var stenhård på åldersgränsen så det gick inte. Tivoli var i alla fall roligt och vi dansade en massa. Efter ett tag började folk droppa av och till slut var det bara jag och Jossan kvar. Jag kände mig inte helt kry så jag fick låna hennes nyckel och åkte hem till henne för att sova.

På söndagen vaknade jag vid sju av att Sotis hade sovit färdigt och var busig och bet i min axel, så jag slängde ut honom i hallen och fortsatte sova. Gick upp vid 10, käkade frukost och myste lite med katten. La mig "en stund" på sängen och vaknade tre timmar senare. Det är det bästa med dagen efter krogen att man kan sova typ hela dagen (: Passade på att bada, för jag var fortfarande hemma hos Jossan, och sen åkte vi till mig. Försökte räkna matte utan något vidare resultat, samtidigt som jag dessutom tvättade.

Nästa helg åker jag "hem" igen, dvs till Enköping. Min födelsedag nalkas och jag ska ha en liten födelsedagslunch för nära och kära. Ska bli skönt att träffa alla igen och så får jag ju se mormors nya lägenhet!!

glitter

Glömmer ju som vanligt att skriva om alla roliga detaljer. I torsdags lyckades jag spräcka mina jeans så de åkte i papperskorgen så fort jag kom hem. Tyvärr. De var väldigt sköna men å andra sidan har jag ju nu en anledning att köpa nya bralls :D

Dessutom lyckades jag skära mig på ett glas. Skulle dricka och kände att det stack till lite på läppen men tänkte inte på det, förutom att jag kollade på glaset och konstaterade att det var en liten flisa borta just där jag druckit. Efter en stund sved det en massa och började smaka blod i munnen, så jag kände och fick blod på fingret. Så från och med ikväll blir det sugrör när jag ska dricka något!

Ikväll är det som sagt dags för vår vi-har-bott-här-i-två-år-glitterfest. WOHO! Glitter är temat och jag och Jo har hittat likadana tröjor som vi ska ha på oss. Det kommer bli grymt.

Nu ska jag räkna matte och sen dammsuga. Party party!
Ha det bäst

dagen efter kvällen före

Just ja! När jag skrev sist, i tisdags, hade jag och Loppish bott här i två år. Det är inte klokt!! Så jag citerar Lopp herself: viva Helsingborg (: Detta har vi tänkt fira med en liten fest imorgon.

Kan inte nyhetsuppläsarna sluta vara så negativa när de pratar om de svenska idrottarna?! Senast idag la de fram det alpina som ett fiasko, men kan de göra det så mycket bättre själva?? När det är inom elitidrott är det ju verkligen dagsformen som avgör, och i toppen är det så grymt jämnt. Oavsett sport.

I onsdags åkte vi till Lund efter skolan för att skriva in oss på nation, Östgöta närmare bestämt. Efteråt var jag och Ebba och tränade på frillan, eftersom hon har köpt kort nu :D Det blev ett skivstångspass, så skönt att lägga på en massa vikt som man egentligen inte orkar och bli peppad av någon som övertalar en att man orkar några reps till. På kvällen kom Jossan hit för att räkna lite matte, men som vanligt blev det mest snack. Hon var i alla fall kvar ända till tolv, så vi hann med lite både och.

Igår hade vi bestämt att vi skulle gå till studentvillan på kvällen. Tog mig till Ebba framåt kvällen och efter en stund kom Catharina och Emma också. Drack och snackade lite och tog bussen ner till Villan. Vi dansade en massa och hade allmänt kul. Kom hem vid tre och upp med tuppen för att vara i skolan 08.15. Var lite segt men jag överlevde, däremot på vår föreläsning "Radions tidiga historia" höll jag på att somna. Tur att det finns saker att äta och dricka så man håller sig vaken. Tränade på eftermiddagen och nu sitter jag och degar och ska väl snart gå och lägga mig så jag är utvilad till imorgon.

Hej svejs

nyklippt

Idag har jag tampats med nya skrivarutmaningar, men jag känner mig inte dålig för att jag inte fattar, för de som jobbar på supporten fattar inte heller varför datorn/skrivaren beter sig som den gör. Har haft ännu ett timmeslångt samtal idag, och det funkar fortfarande inte.

Annars har jag idag klippt mig :D Jätteskönt och alldeles kort. OCH - jag har anmält mig till matte E. Har ju bestämt mig för det redan innan, och tänkte inte mer på det utan lämnade bara in pappret, men efteråt blev jag plötsligt nervös. Hur ska det gå? Jag tycker ju att matte D, som jag läser nu, är lite småknepigt...

Jag ska snart än en gång bege mig ut i stormen, som aldrig verkar vilja ge med sig. Läste igår på en löpsedel att "det sibiriska snöovädret" var på väg in mot sverige, är det det vi fått nu? Ingen snö men väldigt mycket vind. Man pälsar på sig för att inte frysa ihjäl, sen trampar man hemåt i motvinden och uppför alla backar, så håller man istället på att kola vippen av värme. Nåja, hoppas våren är på väg snart i alla fall!

Kram på er


Fis-nissen Skunken/Klotis/Sotis


Singstar hos Jenny


Min nya frill! :D

pluggsöndag med kattfisar

Lördagens vinkväll hos Jenny var trevlig. En massa snack, vin och sing star (:

Igår var det plugg för hela slanten, först fysik, sen handlade jag lite, pluggade lite till, åkte och tränade, hem och duschade och sen hem till Jossan för att agera moraliskt mattestöd. Konstigt nog fattar man alltid bättre bara för att någon sitter bredvid, sen när man ska göra det på egen hand går det inte alls lika bra. Jag själv fortsatte där på min pluggdag och räknade själv lite, tills jag blev alldeles för trött och åkte hem. Men innan det skulle vi först klippa Sotis klor. Gick väl sådär, han ville inte alls vara med. Istället fes han typ hela tiden, och det luktade verkligen ÄGG, för den som ville veta.... Men hur kan det lukta så om han bara äter torrfoder?? Han får verkligen ingenting annat. Mysko.

Sovmorgon idag och skoldag utan några särskilda händelser. Handlade med Ebba på vägen hem, jag älskar Özen - billig frukt åt folket!! Jo, förstås, jag ringde skrivarsupporten imorse. HP den här gången. Killen där sa att jag måste få bort allt som har med min gamla skrivare att göra innan den nya kan fungera, så nu måste jag ringa tillbaka till den gamla skrivarsupporten igen. Måste man vara någon slags it-tekniker för att kunna installera en simpel skrivare?! Jobbigt.

Nu ska jag snart bege mig ut i stormen igen och åka till skolkören, "Stämpus". Det blåser verkligen sjukt mycket. Höll på att inte komma hem :P

RSS 2.0