mia michaels <3






plingeling

Det har hänt mycket i helgen:
- tidig tågavgång till Göteborg, tanken var att jag skulla hälsa på mamma på hennes jobb och försöka plugga lite men naturligtvis glömde jag hälften, och så snackade jag och mamma mest hela tiden.
- bjöds på god lunch på någon medelhavsrestaurang
- gick en liten shoppingrunda (jobbgrejer) med mamma och hennes jobbarkompis
- träffade Vicky och fikade, det måste vi göra om!
- hem till mamma, och då hade mormor hunnit komma dit också (:

- upp tidigt på lördagen och iväg till angered för att mamma skulle döma en regionstävling. Där träffade jag Marika :D och vi kollade tillsammans på när GF Kennedy sopade banan  och tog första och andra plats i samtliga grenar
- tillbaka till Göteborg igen, fikade med mamma
- mötte mormor på Göteborgsoperan och såg Mozarts Requiem, en häftig föreställning med både balett, orkester och två körer
- räkbuffé hos mamma på kvällen!

- vinkade av mormor som skulle köra hem till enköping
- åkte till bokmässan med mamma
- lyssnade på Camilla Läckberg och Paolo Roberto och strosade runt i största allmänhet
- käkade lunch på Heaven23, restaurangen högst upp i Gothia Towers. Räkmacka med stort R! Svindyr var den också men mamma bjuder ;)
- tog tåget hem igen, tillbaka till vardagen


Den kanske inte ser så mycket ut för världen men det är alltså en rejäl mansnäve färska räkor där, man blir sjukt mätt!

Idag var jag och handlade och när jag skulle hem gick en pappa med barnvagn och pratade i telefon. Lite längre fram cyklade hans andra barn och verkade vara ganska nylärd för det var väldigt vingligt. Plingade för att visa att jag kom och att han kanske borde säga till ungen på cykel att hålla sig på sidan. Istället säger han till mig att han tror att lillkillen ska hålla sig på samma sida. Som tur var cyklade jag långsamt förbi för naturligtvis vinglade han ut åt mitt håll. Samtidigt kom det en moppe från andra hållet. Kan inte folk bara flytta på sig (alt. säga till ungarna att flytta på sig) när man plingar, det är väl det den är till för? Nej, istället är det ingen som bryr sig utan fortsätter som om ingenting har hänt och ingen vill komma förbi.

Idag har vi för första gången sjungit hela nya stycket utan pauser eller brott i, väldigt häftigt!


aattjo!

När jag sökte in till tekniskt basår hade jag hört att de hade haft klasser på som mest 50 elever de senaste åren. När jag kollade upp programmet var man dessutom tvungen att ha läst Matte C. Inför detta läsår hade de ändrat det, som ett test, och därmed ändrade man intagningen så man bara var tvungen att ha Matte B som förkunskap. Eftersom jag inte visste om ändringen tänkte jag att "det är ändå inte så många som söker så jag söker inget annat". Det visade sig häromdagen att de visst inte tog in alla som sökte, så vilken tur jag hade! Det var 170 sökande, varav 100 kom in och fyra nu har hoppat av.

Jag trodde dessutom att tjejer och killar var fördelat på ungefär 50/50, men jag hade lite fel. Av 96 elever har jag räknat mig till att det är 35 tjejer. Lite mindre än hälften alltså, och det är jätteskönt! Jag är trött på tjejklass, då min mellan- och högstadieklass hade fyra killar och gymnasieklassen bara en.

Imorgon bär det av till Götet, för diverse roliga händelser och vila (ska försöka i alla fall). Tidig tågavgång = tidig uppstigning = läggdags! God natt.

hett tips!

Om ni gör soppa någon gång, låt den inte vara kvar i kastrullen och stå kvar på spisen. Jag talar av egen erfarenhet och det var ingen trevlig upplevelse att lyfta på locket... Innehållet var alldeles luddigt och segt!!

förkyld, igen

Då var den här, det var väl bara en fråga om tid. Förkylningen har kommit som ett brev på posten. Det är många i klassen som har varit förkylda så jag är ju inte så förvånad att jag också fått en dos, men det har tagit ovanligt lång tid den här gången. Jag som brukar vara en av de första som blir sjuk. Det är alltid något.

Jag har märkt att flera gånger har det varit så att när jag tränat mer än tre dagar i rad har jag blivit mer eller mindre krasslig. Så även den här gången, då jag tränat fyra dagar i rad. (Här försöker man att hålla sig frisk och röra på sig, och vad får man för det?!) Kan det vara så? Man bryter ju ner kroppen när man tränar, och min kropp/mitt immunförsvar kanske inte klarar det helt enkelt? Någon som kan motbevisa detta? I alla fall så kände jag av det igår på kören. Det där välbekanta rivet i halsen och när det gör ont när jag sväljer. Samtidigt är det så roligt att sjunga att jag inte vill ta det lugnt där heller, vilket i sin tur också påfrestar halsen. Resultatet är nu en halvförkyld Anna med början till täppt näsa. Det blir bara till att plocka fram nässprayen igen. Det är inte länge den får stå på badrumshyllan innan den används igen.

Som tur är ska jag till mamma i Göteborg i helgen, så jag får väl passa på att vila upp mig då. Framförallt ska jag försöka sova ut, eftersom jag är väldigt dålig på att lägga mig i tid, även om jag inte gör något speciellt istället... På agendan står i alla fall först och främst bokmässan. Även mormor kommer på besök så vi ska gå alla tre :) På lördag ska mamma döma en gymnastiktävling så jag ska följa med dit och kika lite. Inte så ofta jag åker med på sånt längre så det ska bli roligt. Dessutom har jag bestämt en träff med Marika där! Längesen jag såg henne, så det ser jag verkligen fram emot. Under helgens gång blir det även en fika med Vicky och en dansföreställning på Göteborgsoperan.

För övrigt är det bara två veckor kvar tills vi åker till Aten! Det ska bli skönt med en veckas vila, sol (förhoppningsvis) och familjekalas.

Finlandsmassaker

Usch vad hemskt det här med Finland. Igen..! Det är ju ungefär ett år sen sist. Vad rör sig i deras huvuden, de som utför såna här attentat?

Jag hörde förresten på radion att Finland är det tredje vapentätaste landet i världen!!

tur i oturen

Jag har visst glömt att berätta: pratade med pappa för några dagar sen och Ladys tumör är inte elakartad, tack och lov. Dock kommer man inte operera bort den om den inte blir större, vilket betyder att hon antagligen fortfarande kommer hosta och hacka så fort hon blir ansträngd. Och hon har ju inte den bästa kondisen direkt så ansträngning för henne är en helt vanlig kort promenad för att uträtta eventuella behov. Hon är en liten tjockis. Men en söt sån!


ny dator, yeah

Var på Väla i igår. Sjukt mycket folk, helgen innan lön dessutom. Hur är det då nästa helg? Gick i alla fal en sväng på IKEA, som vanligt, och sen köpte jag mig en alldeles ny, alldeles egen dator! Äntligen. Sen var det bara det där med bredbandet också. Lättare sagt än gjort. Gav upp efter ett tag.

Idag har jag varit på Västra Ramlösa skola och hjälpt till med gymnasterna och lärt mig deras fristående. De är så duktiga och det är riktigt roligt att ha med dem att göra. Blev dessutom erbjuden att vara med hela helgen om två veckor på något slags läger. Vet inte om jag pallar så länge men jag har lovat att jag ska fundera lite på det.

När jag kom hem bestämde jag mig för att fixa det här med internet, det gick ju sådär. Till slut ringde jag Com Hems så kallade kundservice för att få hjälp, men jag kan inte påstå att det hjälpte speciellt mycket. Tjejen på andra sidan luren var väldigt otrevlig och påstod att hon inte kunde hjälpa mig, men att modemet fungerade som det skulle. Vilken tur! Men jag kommer fortfarande inte in på nätet..! Fixade det till slut själv, utan någon hjälp, och nu har jag dessutom trådlöst. :D

Åkte och tränade på eftermiddagen, handlade på vägen hem, pluggade en stund när jag kommit hem... Har hunnit med ganska mycket ändå idag!

Well well, ha det så bra allihopa.

kemilab 1, check!

Jag överlevde laben! Men jag blev än en gång nervös då vi hade en riskgenomgång igen, ifall det skulle börja brinna eller om man skulle få syra över hela sig eller varför inte en basisk lösning i ögonen så man måste skölja ögonen 30-45 minuter och åka direkt till sjukhus... Det var som tur var inte så farliga experiment vi gjorde, skulle kolla hur vissa ämnen löser sig i vatten t.ex och sen skulle vi bränna jod, som fick en lila gas (!).

Var på Friskis idag och skulle gå på ett pass som heter Core30. Bara 30 minuter och endast styrka så jag tänkte gå upp på gymmet en stund innan. Då visade det sig att jag bara köpt kort för gympa och inte för gym, tyckte väl att det blev billigt.. Det gör inte så mycket eftersom jag inte gillar att gymma men samtidigt hade jag inga pengar med mig så jag kunde köpa mig en engångsbiljett. Tur då att man syns där en hel del för jag fick låna ett kort, så jag kunde springa mina 12 minuter på bandet innan det var dags för passet. Det var inte ett dugg jobbigt, man hann inte ens känna muskeln som man arbetade med innan det var dags att byta muskelgrupp. Hon kunde dessutom inte hålla takten till musiken, otroligt störande. Och vem fan vill köra styrka till Enya??! Hur pushad bli man då? Tacka vet jag Maddes core-pass, där är det jobbigt!

Har bokat in mig på ett danssteppass imorgon bitti med Moni, det vet jag blir roligt. Sist jag var på pass hos henne hade vi två stepbrädor. Skitkul!

När jag kom hem från Frillan tänkte jag egentligen att jag skulle plugga en stund men jag hade verkligen ingen lust what so ever. Så istället tog jag en låång dusch, bakade kladdkaka, gjorde kvällsmat och bänkade mig framför tv:n. Sen började The fast and the furious med den här godbiten (:


snart rosa bandet-dags

Jag som hade så mycket att skriva om, så när jag väl sätter mig vid datorn har jag plötsligt glömt allt... Varför är det alltid så?

I alla fall så ringde Jossan mig i tisdags när jag var på kören, som för övrigt var lika rolig som vanligt. Vi har fått ett stycke skrivet till oss av en kompositör i stan, som är väldigt vackert och roligt att sjunga. Naturligtvis ska vi sjunga det under tiden jag är i Aten så jag kan inte vara med den här gången heller. :( Men ska nog sjunga den på advent också så då ska jag vara med! Åkte en stund till Jossa och käkade fruktsallad och garvade en massa, vad annars?

GRATTIS LOPPAN på din födelsedag (igår). Övade med Komposten på kvällen och de hade köpt present till födelsedagsbarnet (och nötter till mig för att jag inte skulle bli avundsjuk, haha) och bakelser, mums. Jag och Jossan har ju fått ABBA-feber och hade därför fått i uppgift att göra ett ABBA-medley som vi började öva på igår. Jättekul att sjunga!

Fick brev från Lindex idag, eftersom jag numera är medlem där. Det blir en hel del kort i plånkan. Eftersom det snart är oktober är det återigen dags för Rosa Bandet-tider och därför kommer de med en "Pink Collection" där svenska folket fått tävla om att få sina bilder designade på en tröja. Tyckte de var fina och tänkte mig köpa en när de kommer ut i butik. En viss del av pengarna går till Rosa Bandet också.


En av tröjorna var dessutom designad av en västeråsare, det är nästan så man är lite stolt ;)


Tror jag ska ta mig en sväng till Väla i helgen och förhoppningsvis kommer jag hem med en ny laptop! Någon som har något bra förslag på en bra dator som inte är alltför dyr?

Btw, när Jossa sov över hos mig förra veckan hade grannarna under typ fest och spelade alldeles för hög musik för att vara mitt i veckan kl. 00.00. Igår hade de en aning för hög musik igen men jag orkade inte gå ner och säga till igen så jag korkade i öronpropparna och hörde nästan ingenting. Träffade grannen i fråga på gården idag och han påstår att han sover sig igenom det ljudet. Hur kan han göra det när jag hör det upp till mig?! Jag kan sova nästan var som helst, när som helst, hur som helst (t.o.m genom ett jordskalv!) men jag hade lätt vaknat av den ljudnivån.

Nu, dags att sova. Har min första kemilab imorgon och jag är slightly nervös... Wish me luck!


söndag

Söndag kväll, fossingarna i bad, Bridget Jones på tv och en massa tända ljus. Kan det bli bättre?

I helgen har mamma varit här och hälsat på och kollat in min nya lägenhet. Jag fick en ny mikro i inflyttningspresent, och vi var och lämnade den gamla på tippen, åt glass, strosade lite på väla, var på Dunkers och såg två utställningar, åt våfflor... Vi hann med en hel del. Jag var dessutom på 21-årskalas igår hos Loppilainen. Mycket folk (för så liten lägenhet), god mat och griniga grannar innan utgång på Tivvan. Kul kväll! Nästa gång är det inflyttningsfest hos mig.

I onsdags fick jag äntligen, efter lite tjat, mitt tillgodokvitto från en försening med SJ. På midsommar! Det är tre månader sen! Hur lång tid kan det ta egentligen?!

I torsdags tänkte jag att jag skulle vara duktig och ha med mig mat till skolan, pasta med pesto, mums! Ett litet missöde bara: olja från peston har smugit sig ut i väskan, lagt sig som ett fint litet lager längst ned och gjort härligt fina pestoluktande fläckar på typ alla mina block och böcker och min kalender. Yummie.

Fredagen flöt på med träning, påfyllning av träningskort. Duschade på Friskis och blev, än en gång, förvånad. Hur kan folk direkt efter att de tränat byta om till vanliga rena kläder utan att ha duschat först? Det är en omöjlighet för mig. Skulle kännas helt fel att sätta på sig rena kläder när man inte är ren själv. En stund på bibblan för att läsa en stund i min favvobok - fysikboken! Hrm... Där var också en mamma med sina två barn, varav sonen, ett par år gammal, kallades Lasse. Jag tänker mig mest en 40-åring när jag hör namnet Lasse. Lite oväntat måste jag säga. Lunchade med Sofie, Theresia och Jossan på Marias Tapasbar, så gott! Drog en repa på stan och cyklade hemåt i motvinden med cykeln full av grejer, både i cykelkorgen och på båda sidorna av styret. Lite småtungt men det gick bra!

Nu ska jag gåoch sova, och försöka ta igen några timmar av det jag missade inatt. Ha det gött.

brevlådekorg någon?

Idag har varit en kort skoldag, 8-12. Efter det åkte jag till Jossan för att vi skulle ut för att springa en stund. Tog oss till Pålsjö och sprang 3 km. När vi stretchade kom en man fram och pratade med oss, ett ganska bra tag. Han var 80 år och berättade (nästan) sin livshistoria. Han var väldigt pratsam (: Tillbaka till Jossans lya för lunch, och sen var det dags att åka hem. Försökte plugga en stund, men det gick väl inte överdrivet bra måste jag säga. Den härliga 2,5 kg tunga fysikboken på engelska lockar inte direkt... Mot kvällen fick jag besök av Jossan, igen, eftersom hon ville se fotbollen på sin tv som jag för tillfället har hos mig. Visade sig senare att hon även skulle sova över här också :D

Har en fråga till folket också: ni vet en sån där korg som man hänger under brevinkastet... Var kan man köpa en sån? Jag vill ha en. Eftersom jag har så liten hall tar all reklam upp all plats så det känns som att man inte kan komma in. Vad det lät överdrivet men det är ungefär så det känns i alla fall.

Bonne nuit tout le monde (åh vad jag vill åka till Paris igen!)

krock!

Ikväll när jag skulle till kören kom jag cyklande på cykelbanan och en liten kille på ungefär sex år kommer ut med en jäkla fart, typ en meter framför mig. Jag hade inte en chans att hinna stanna, hann knappt ens reagera, förrän jag hade kört in i honom och voltat över cykeln. Han klarade sig som tur var, och jag med, så när som på ett skrubbsår på armbågen (det gör ont när man är liten!) och lite chock. Verkar som att cykeln tog värsta smällen - cykelkorgen var hopknycklad och stänkskyddet krossades. Tur i oturen!

Hoppas i alla fall att ungen lärde sig att se sig för nästa gång han ska korsa en cykelbana! När jag väl kom fram till kören blev jag omplåstrad av min snälla körledare och en lång föreläsning om att jag borde använda hjälm. Och jag veet att man borde använda hjälm, men gör jag det? Såklart inte.

skumma grannar

Var precis med om en konstig sak... Min granne som bor under knackade på dörren (22.15, skulle aldrig våga knacka på hos någon jag inte känner så sent), luktade en massa öl och frågade om vi skulle hitta på något någon dag, typ kolla på film. Ehm... skulle inte tro det va?!! Han kanske inte menar det på något skumt sätt, men det lät ganska.. påträngande, liksom. Passade i alla fall på att fråga om han kunde hjälpa mig att sätta upp hyllor när lägenheten är målad, eftersom väggarna är typ två decimeter tjocka och stenhårda. Min lilla borrmaskin biter inte på det. Men nu vet jag inte om jag vågar.

Anyway, i torsdags när jag cyklade hem möttes jag av två ungar, på sin höjd 10 år, på moped! Utan hjälm! Vad tänker föräldrarna på?? De lär ju inte ha tillgång till någon nyckel till moppen i fråga, betyder det att någon frivilligt låst upp den åt dem och låtit dem åka iväg? Precis efter kom en liten kille, samma ålder, på en alldeles för stor vuxencykel. Även han utan hjälm.

Helgen spenderades i alla fall i hufvudstaden. Fredag - ledig dag och jag åkte uppåt redan på morgonen. Byte i Hässleholm och därefter raka vägen med X2000. Baklänges naturligtvis = illamående. Dock mådde jag väldigt bra i jämförelse med den stackare som satt bredvid mig som hela tiden avlägsnade sig för att "gå på toa", dvs spy. Tyckte synd om killen så jag pratade lite med honom och fick honom till slut att byta plats med en kvinna så han fick åka framlänges.

Väl framme i Stockholm mötte jag Malin och Erika, som kommit dit för att leka med mig och shoppa lite. Eller det var bara Malin som shoppade, men vi andra var där som moraliskt stöd ;) Jag hade jättetrevligt, tjejer. Det får vi göra om snart! Därefter åkte jag hem till Stina, där jag skulle bo de kommande två nätterna.

Lördag och sovmorgon. Åt frukost i två timmar, samtidigt som jag och Stina pratade en hel del om allt möjligt, och löste korsord. Skön lördag. Framåt eftermiddagen åkte jag hem till Peter och Linda för att fira lilla Elsies första födelsedag, vilket också var det främsta syftet med resan. Totalt var vi tolv stycken där för att gratulera ettåringen. På kvällen tillbaka till Stina, tidig kväll och tidig söndagmorgon. Tåget hem gick 8.10 och mycket bättre. Väl hemma var det ett besök hos Jossan som väntade. Mammas Nya Kille och mycket fniss såklart.

 Gott med tårta!

Idag var det skola mellan 10 och 17, snabbt hem och bytte om, sen Step/skivstång. Känner redan stumheten i musklerna komma :) Men nu är det dags att sova om jag ska orka med plugget imorgon. Hejs

hufvudstaden

Nu har jag gått mina tre första dagar på LTH, Lunds Tekniska Högskola. I måndags var jag nog i lite chocktillstånd efter kemin, tyckte inte att jag förstod någonting. Men nu har det gett sig och imorgon har vi föreläsning nummer två. Måste säga att det är rätt kul med matte ändå. Trodde aldrig att jag skulle säga det men så är det. Ledig på fredag i alla fall så det är lite mjukstart såhär i början.

Dagens dåliga nyhet: Pappa ringde och berättade att vår ena hund, som har hostat och hackat ett bra tag nu, tydligen har en tumör i gommen. Läskigt! Hoppas bara att den är godartad för då verkar det som att den går att ta bort, annars tar vi bort hunden direkt, eftersom hon verkar lida av det.

Dagens roliga nyhet: Jag har, efter många överläggningar, bokat (svindyra!) tågbiljetter till Stockholm över helgen. Är bjuden på 1-årskalas hos Elsie. Tycker det var igår som jag gick och väntade på att hon skulle födas, och nu har det plötsligt gått ett helt år. När jag ändå är uppe kommer Malin och Erika och möter mig och vi ska strosa runt i huvudstaden under fredagseftermiddagen. Jag längtar!!

Men nu, dags att sova, tidig föreläsning imorgon. God natt till er alla.

RSS 2.0