mom, mom, mom...

Så klockren, hade nästan glömt den här (:



Ännu en händelserik vecka slut. Fredagen flöt på med träning, en sväng på stan och på kvällen mat, en hel del fnitter och massage hos Jossa.
I lördags flyttstädade jag, Jossa och Theresia lägenheten på Wieneratan. Det tog fem timmar! Tyvärr, får man väl säga, var det jättefint väder. Hade ju hellre spenderat de timmarna utomhus istället. Efteråt käkade jag och Jossa på stan, och var skitdryga och fnittriga, så de andra gästerna där kollade konstigt på oss. Var ute och sprang i Pålsjö på kvällen och sen var det dags för utgång, tillsammans med Theresia. Skitrolig kväll, innehållande mycket dans (:, tack för det!
Idag har det varit en lugn söndag och det enda på schemat var gympatjejerna nu på kvällen. Det var ett tag sen nu som jag var på Gymnastikens hus, men det var lika roligt som vanligt. När jag kom in i hallen fick jag en massa stora kramar :D
Nej, imorgon börjar allvaret. Måste få min skönhetssömn innan dess. God natt folks.

skola

Igår var jag två gånger på Olympen för att hämta otympliga brev. Det första innehöll mina böcker till plugget: matte, kemi och fysik (minsta boken ever, not! dessutom på engelska). Det andra var bredbandet så nu känner jag mig redo för att börja studera. I början av nästa år ska vi förresten läsa Matte D, på sju veckor! Det är sjukt snabbt..!

Ska bli skönt att komma in i rutinerna igen i alla fall. Jag har saknat att ha allt inrutat med skola, träning och allt sånt där.

Dagens irritationsmoment: Min granne ställer hela tiden ut sina soppåsar i trapphuset, och egentligen har jag inget problem med det. Jag har själv en mikroskopisk hall. Det störande är att de inte tar de med sig när de går någonstans. Jag har själv kikat genom titthålet :P När jag kom hem idag fanns hela tre stycken (!) påsar på trappan. Nice.

Imorgon ledig dag - ska spenderas på träning, lite städning och Mamma Mia med Jo. Samt uppladdning förstås till att flyttstäda hela lägenheten på Wienergatan på lördag, jippi...


tillbaka till skolbänken

Så var det dags för upprop imorgon, och jag är nervös. Men det hör väl till..?!

Men först imorgon ska jag träna morgonpass för första gången sen mitten av juli, får väl se hur det går :S Därefter handla lite och sen hämta upp mina skolböcker! Pirrigt och spännande att börja skolan igen. Känns som att jag inte kommer ihåg hur man pluggar längre, haha.

skumtimmen

Har förresten kommit in i den största läsperioden jag någonsin haft, har aldrig läst såhär mycket böcker! Läste ut en bok häromdagen som var bra, av en författare som få hört talas om. Skumtimmen skriven av Johan Theorin. Läs den!


ännu en vecka (nästan) har gått

I tisdags vaknade vi strax efter 9 eftersom Malins kompis Monka skulle komma förbi en stund. Vi snackade lite, åt frukost och sen åkte jag och Malin vidare till stan för att träffa Natalie och inta lite lunch. Natalie som jag inte sett på jättelänge och som ska få en liten bebis i november var rund om magen och lika glad som vanligt. Efter en stunds strosande på stan skulle Natalie hemåt så jag och Malin gick för att fika på Cornetto, och vilka ser vi där om inte Viktoria och Sahar?! De har jag inte heller sett på hur länge som helst. Konstigt nog med tanke på att Viktoria bor och pluggar i Göteborg och vi därmed är de som bott närmast varandra hela tiden.. Skärpning! Var kul att se er i alla fall! Efteråt gick jag mot bussen för att ta mig an den andra lektionen hos Liz, denna gången fridans. Åh vad roligt det var! Jag struntar fullständigt i hur jävla jobbigt det är när jag dansar, jag kan bara inte köra mindre än 100%. Men det känns i kroppen dagen efter också... Pappa hämtade mig därifrån och vi åkte hem till Ramnäs.

Dagen efter åkte vi iväg med husvagnen. Var lite orolig för vad jag skulle tycka om det, med tanke på att det var 10-12 år sen sist, men det var som om ingenting hade hänt sen dess. Låg på samma plats som då, och bredvid Stigs vagn, precis som då. Dock hade jag extrem träningsvärk, igen, så jag hade lite svårt att röra mig de första dagarna, trots att jag stretchade jättemycket kvällen innan.

Idag har vi kommit hem med vagnen, hälsat på några grannar, lagat mat och kollat på film. Känns konstigt att jag ska åka hem imorgon, men så är det i alla fall. Ska hämta djuren på vägen hem, som för tillfället befinner sig i Göteborg hos mor. Sen är det raka vägen hem som gäller. Om jag orkar kanske jag går en promenad, just nu känns det som att jag kommer vilja det men vem vet, jag kanske hinner ändra mig.

På onsdag börjar skolan också. Eller det är upprop i alla fall. Jag börjar bli nervös!

var är boxen?

Alltså vem i herrans namn kommer på något sånt här?!


Sofia (:

Imorse ringde Sofia och sa att hon hade impulssökt en reservplats på socionomprogrammet i Helsingborg. Vad roligt om vi skulle bo och plugga i samma stad! Väldigt sent inpå med tanke på att det är upprop om en vecka, men det brukar ju lösa sig...

på besök i Västerås

Då har jag varit några dagar hos mormor i stugan och hälsat på. Älskar verkligen att vara där! Vi hälsade på mormors moster och hennes man i Åmål en dag. Samtidigt var mormors kusinbarn där från Italien tillsammans med sin kille. Hon är så duktig på svenska fast hon har bott i Italien hela livet och i princip bara pratat italienska. Det roliga är att hennes mamma och morföräldrar pratar värmländska, så det är den enda svenska hon kan :P

Såg Mamma Mia en kväll, bättre än jag trodde faktiskt. Mormor var så förvånad över att jag ville gå på bio med henne...

En dag åkte vi till Grava, för att plantera lite blommor vid graven, så gick vi rakt in i ett bröllop. Alla var så finklädda och väntade på att få se brudparet åka iväg i sin fina veteranbil. (:

Badade naturligtvis en massa, speciellt när det var varmt och svettigt i solen. Kan inte få nog av sjön där, där jag praktiskt taget är uppväxt.

Nu har jag åkt vidare till Västerås och hälsat på och sovit över hos Sofia, som tyvärr skulle jobba tidigt morgonen efter, men det var trevligt ändå. Alltid kul att snacka en massa minnen hela natten. När hon åkte till jobbet åkte jag till kära gamla Scandic och skulle bara hälsa på, men kunde naturligtvis inte hålla mig och hjälpte till lite. Har dessutom skaffat mig sommarjobb där till nästa år. Bra att vara ute i god tid, hehe. Åkte sen till min Malinch och vi snackade, kollade på OS och åt lunch. Eftersom Liz hade övertalat mig (vilket inte var så svårt) att komma och dansa några dagar pallrade jag mig till dansskolan för första gången på 1½ år och dansade balett, och det var så roligt!!! Framför allt att träffa Amanda igen, har saknat dig!

Men nu är det dags att sova. Efter att ha kollat på Sex and the city förstås.

ajajaj

Vilken träningsvärk jag har! Efter måndagens balettlektion hade jag bara ont i vaderna. Eller bara.. det gjorde ont varje gång jag gick. När jag kände efter lite extra hade jag träningsvärk på insidan av låren också, precis ovanför knäna. Hur ofta får man det liksom?!

Igår kväll, direkt efter jazzlektionen, kände jag snabbt av att jag skulle få ont idag. Mycket riktigt, träningsvärk i magen och sidorna, och hela benen och rumpan. Har ganska svårt att gå efter att jag har suttit stilla en stund och framför allt svårt att gå i trappor. Precis som det ska vara :D

I söndags beställde jag min kurslitteratur inför mitt tekniska basår. Drygt 1200 riksdaler gick det på. Funderade ett tag på att försöka hitta begagnade böcker men samtidigt vill jag ha mina egna, och dessutom kunna spara dem när jag läst färdigt. Nu när jag nyss har flyttat har jag hittat en del anteckningsblock från gymnasietiden... Vad mycket man skrev och lärde sig (vissa delar har dock försvunnit mer eller mindre..)!

Nej nu ska jag gå till Röhsska och se om de har någon intressant utställning, innan jag åker tillbaka hem till mamma. Ikväll bär det av till mormor och sommarstugan, och det första jag ska göra imorgon bitti är att bada i den underbara Alstern!

So long


äntligen lite dans!

Åh igår fick jag äntligen dansa balett! Det var så längesen sist, så det var jätteroligt. Inte direkt på min nivå kanske, men det går ju alltid att slipa lite extra på grunderna. Det gick lagom långsamt med tanke på att jag inte dansat på 1½ år och pedagogen var duktig och bra på att förklara. Hon dansar tydligen på Operan så hon vet vad hon snackar om!

Fast innan jag dansade åkte jag en sväng till Kållered och IKEA där för att köpa in det som var slutsålt i Helsingborg. Kom även ut med en härlig danstavla (den ovanför) som inte fanns med på inköpslistan men jag var tvungen! När jag skulle tillbaka till mammas lägenhet hittade jag faktiskt rätt helt själv och på en gång. Jag är förvånad över mig själv. Hoppas jag kommer ihåg det bara tills nästa gång :P

Idag har jag lunchat med mamma, varit på Stadsmuseet här i Göteborg och sett en utställning om stolar genom tiderna, "Alla dessa stolar". Jag vet, det kankse inte låter så jätteintressant men jag tycker det är roligt. Sen gick jag en stund på stan, köpte bland annat en fet kalender så jag håller koll på allt viktigt under terminen. Åt lite mellis på mammas jobb innan det var dags att ta sig till Dansforum igen. Den här gången för att dansa jazz. Så kul det var! Att verkligen få jobba igenom kroppen och bli riktigt svettig. Har, trots att jag inte tränat på en månad, ändå inte blivit så stel som jag trodde. Tack och lov! Bara lite svagare i magen men det är lättare att ta igen.

Men nu är det dags att sova. God natt.

I'm singing in the rain...

"Men hur orkar regnet falla? Det måste vara världens tråkigaste jobb." Gurra

Idag har det regnat precis hela dagen. Risk för uppehåll mellan skurarna, som pappa brukar säga. Helt otroligt, tar det inte slut någon gång?!

Efter en natt med diverse telefonsamtal åkte jag och mamma iväg imorse mot Mariestad, närmare bestämt Julbotorp, för att hälsa på kära gamla Liz. Den underbara Liz som fortfarande äger balettskolan där jag tillbringade tolv av mina dansår. Hon är som en extra mormor till mig och det var dags att se hennes sommarställe. Vi bjöds på lunch och efterföljande fika så vi trodde magarna skulle spricka. Hann även med att gå en promenad på ägorna och se årets dansföreställning på film. Valda delar naturligtvis, eftersom det kan bli lite mycket ibland med, de visserligen söta, ungarna som dansar improviserat med sjalar för att farmor och farfar ska få se sin ögonsten på scenen.


75 bast och still going strong. Fortsätt så!

Nu har vi precis kommit hem till mor igen och håller på att laga mat, är jättehungrig igen. Det trodde jag inte skulle hända med tanke på dagens tidigare matintag... Sen blir det tidig kväll, men först en slurk Cocillana-Etyfin! :P

frustration/abstinens

Så var det bara tre dagar kvar tills jag och mamma skulle gå på danskurs med JEERK på Balettakademien i Göteborg, men igår fick jag ett sms av mamma där det stod att hennes kurs var inställd. Naturligtvis var min också det. För få anmälda tyvärr, antagligen för att det är mitt i sommaren och semestern. Men ändå, FAN! Jag som hade ställt in mig på det här och längtat och fått en massa förhoppningar, eftersom det var så kul förra gången. Jag har dansabstinens! Jag klarar inte av att inte dansa! Förra gången jag skulle få chansen, då med Benke från BOUNCE, ställdes det också in. Vad är det med Sverige och dans? Finns det inget dansintresse kvar?

Till slut, efter en massa telefonsamtal mellan mamma, mig, Balettakademien och Dansforum har vi nu bestämt oss för att ta en balettklass "fortsättning" tillsammans på måndag kväll, och jag tar nog en jazzklass "mellan/avancerad" på tisdag kväll. Om jag kan röra mig, vill säga. Ska bli skönt att få göra av med lite energi, med tanke på att jag inte tränat på mer än en månad..!

I övrigt så ger jag mig nu ut på två veckors ledighet innan skolan och allvaret börjar. Åker som sagt till Göteborg imorgon, sen vidare till Karlstad och mormor på onsdag och sist till kära gamla Västerås nästa söndag. Blir en skön liten avslappnad tripp.

Åh, ikväll får jag besök också. Jossan ska sova över hos mig :D So long


nuts

Idag har jag fått finbesök av Lopp och Max (även kallade Josefin och Maxine :P). De kollade in min fortfarande ofärdiga lägenhet, käkade lunch och spelade kortspel med mig. Tack för det brudar!

Imorgon jobbar jag min sista dag på Posten! Känns lite konstigt men ändå skönt. Jag har gjort mitt här. Nu är det dags att gå vidare. Vill inte fastna på Posten och just nu är jag grymt taggad för plugg. Kommer kännas riktigt bra att sätta sig i skolbänken igen. Undrar hur länge jag kommer känna så... Antagligen tills det är sjukt mycket att plugga och jag inte hänger med, haha. Slutjobbat innebär ju, för de flesta, också att man bjuder på något, så ikväll blir det morotskakbak för hela slanten. Längtar tills imorgon när man får äta det också :D

Plötsligt blev det varmt och fint väder igen. Det skulle väl regna idag?! Tråkigt att man måste jobba i alla fall. Helst skulle jag sitta någonstans och läsa eller så.

Haha, fick precis en påse nötter av en på jobb. Han åt upp mina nötter jag köpte innan jul och så skulle jag få en påse av honom i julklapp... Bättre sent än aldrig!


hjälp!

hjälp vad det blåste och regnade igår! vaknade 07,20 av att det regnade på fönstret och sen regnade det non stop hela dagen tills strax efter att jag kom hem från jobbet 20,30. fick dessutom skjuts hem från jobbet eftersom det knappt gick att stå upprätt. någon som vet hur många sekundmeter det blåste här i södern igår? måste nästan ha varit storm... läskigt i alla fall. fastighetsförvaltaren sa idag att det var många som hade ringt och sagt att fönsterrutorna spruckit på grund av blåsten... läskigt!

sjukt mycket saker...

Så var flytten genomförd. Tack för hjälpen pappa, Jenny, Myran och Maggan. Utan er hade det tagit betydligt längre tid!

Det är verkligen inte klokt vad man samlar på sig grejer fort! Jag har bara bott hemifrån 1½ år och ändå var det mycket mer grejer att flytta än jag först trodde... Men ett släp och två fulla bilar senare hade vi fått in allt i lägenheten och källaren, och så var det bara dags att börja plocka upp allt igen. Idag har jag tömt sista lådan och ska bara få alla prylar på rätt plats, sen är jag klar. Trivs redan jättebra med assköna grannar och min stora balkong (:

Under helgen har det också varit kalas hos Nina i Stockholm, men som bekant har jag ju flyttat så jag kunde inte åka dit. Det hade varit roligt i alla fall om det hade gått. Det var en maskerad där man skulle klä ut sig till det man ville bli när man blir stor. Undrar vad jag skulle ha klätt ut mig till om jag hade gått..?

Imorgon kommer lägenhetsförvaltaren och tittar på lägenheten, igen, eftersom det är en ganska stor och ganska äcklig fettfläck från där han-som-bodde-där-innan haft sin säng. Hoppas jag kan argumentera för att jag ska få det gjort av föreningen, så slipper jag betala själv! Ska ändå måla om resten av lägenheten så då kan jag lägga pengar på det istället.

RSS 2.0