andra adventsmys

Då var det andra advent och jag har tänt det andra ljuset i alla fall i den ena adventlsljusstaken. Var ju kattvakt till Sotis i helgen och sov där inatt, därav har jag inte tänt andra ljuset i adventljusstaken i köket. Tog det väldigt lugnt imorse och gosade en del med kissen innan jag åkte hem till mina egna djur som också ville ha mat.



Var ute och sprang igår förmiddag, min runda som jag hittat som är 4,5 km. Ibland känns det sådär men de senaste gångerna har det känts helt okej och jag har kört intervaller på slutet, så också igår. Så nu har jag bestämt mig för att öka distansen lite. Känns jävligt bra, med tanke på att jag alltid har h a t a t att springa. Fast det är ju såklart mycket roligare med nya skor och bra musik i lurarna!

På eftermiddagen var det dags för den årliga julkonserten, men vilket kaos!! Dels tycker jag det är tråkigt att vi alltid sjunger samma sånger, kan vi inte sjunga något nytt? Jag har ändå bara varit med tre år nu men tänk då de som varit med i sisådär 20 år. Eller de som kommit och tittat lika många gånger...
- Till att börja med blev vi satta under den ena läktaren tillsammans med Stämpus medan gospelkörerna satt bakom altaret. Tycker det är lite knepig placering. Antingen sätter man alla under läktarna, till exempel på varsin sida, eller så sätter man alla bakom altaret. Dessutom är ju vi Gustav Adolfs kyrkokör, det är ändå vi som tillhör GA kyrka och var inte alldeles glada över att sitta där vi satt.
- Vi sjunger alltid en del psalmer men den här gången hade vi inte övat en enda. Jag frågade också en av tre ansvariga om vi skulle stå upp eller fortsätta sitta när vi sjöng dem och fick svaret "jag vet inte". Ställde en massa andra frågor också och fick samma svar hela tiden. Ska hon inte veta sånt?
- Sen tycker jag som gammal dansare som alltid har tillgång till kulisser att det var väldigt osmidiga och osnygga byten när de olika körerna ställde upp.

Det borde helt enkelt vara bara en som bestämmer och tar tillvara alla önskemål och gör det bästa av situationen! En anna grej jag också måste nämna är att om det är konsert är väl det mer eller mindre utan snack emellan? Därför tycker jag, även om det är i kyrkan, att det inte ska vara någon präst som pratar om Jesus och sånt. Möjligtvis att någon presenterar  sångerna eller körerna men inget mer.

När jag kom hem idag pluggade jag litegrann och åkte sen till Friskis för att träna. Intensivpass med André är verkligen intensivt! Känner redan att träningsvärken är på gång i benen. Får se om jag kommer ur sängen imorgon :P

Som vanligt i tentatider så vill jag bara åka hem, och speciellt när det närmar sig jul också. Har kommit på hur jag vill julduka, det brukar vara jag som får göra det, annars blir det mest "som vanligt". Är också väldigt sugen på att göra ett pepparkakshus fast inte köpa färdiga bitar utan göra egna. Får se hur det går. Bilder kommer antagligen sen.

Nu är det tid för husbyggnadstekniksinstuderingsfrågor. Puh, långt ord! Hej!


kattis vaktis

Imorse hade jag bokat in mig på tvättid, vilket behövdes, men när jag hängt in det sista i skåpet började jag göra en massa andra grejer och glömde helt bort att hämta det. Vi har ju såna nyckelbrickor också så om man missar sin tid eller inte har bokat kommer man helt enkelt inte in. Oturligt nog var det naturligtvis någon som hade bokat in sig efter mig, men tur i oturen använde hon sin tid och jag kunde hämta allt.

På eftermiddagen åkte jag till J&K, som i sin tur åkt till Västerås, vilket gjort mig till kattvakt. Han är ju så go lille Sotis och myser nästan hela tiden. När jag kom in i lägenheten la han sig direkt på golvet i rummet, så jag la mig på mage bredvid honom. Då gick han direkt och la sig på min rygg och låg där en bra stund. Jättemysigt!

Efter det åkte jag till Villan. Dags för uppsjungning inför ett litet framträdande på en julfest för marknadsföreningen eller vad det nu hette... Det var en hel del väntetid men väldigt uppskattat så det var värt det. Vi fick dessutom bubbel och efterrätt - cupcakes!! :D

På vägen tillbaka till Villan där jag hade min cykel stannade vi till vid Kärnan och kollade in det fina ljusspelet som de satt upp och kör t.o.m 23 december. Rolig idé det där, och fascinerande att man kan göra så mycket med Kärnan och lite ljus!

Idag var det dessutom två stycken som frågade om jag klippt mig, och de tyckte dessutom att det var ovanligt platt. Själv tycker jag att det är precis som det brukar vara...

Nu lyckades jag precis slå på tv:n för att se vem som ska få vara finalister i Idol. Calle är klar än så länge. Sen ska jag kolla på säsongspremiären av På Spåret innan jag somnar, om de hunnit lägga ut det än. Tjo!


ledig idag

Ledig dag = hemmadag = inte så mycket plugg gjort som man tänkt sig... Det finns ju alltid så mycket roligare saker att göra. Handla till exempel, eller städa :P Det var iaf skönt med en seg dag, men jag måste verkligen ta tag i tentaplugget nu. Tvinga mig lite i början så kommer jag in i det sen. Hoppas det blir bra, vill ju verkligen klara tentorna direkt så jag slipper omtentor.

Anyway så är det julphest på Hvillan på lördag men än så länge bara sex stycken anmälda tyvärr. Det är ju det nya sexmästeriets första fest och kanske inte tillräckligt många anmälda. Tråkigt om vi måste ställa in men då får vi istället se till att marknadsföra nästa fest bättre och hoppas att fler visar intresse. Men jag måste säga att för att vara en sån partyklass, där många är ute varje torsdag, så är det väldigt dåligt intresse för det här. Konstigt tycker jag.

Imorgon ska vi sjunga med Stämpus på Jacob Hansens hus, kommer inte ihåg vilka det var för, det är så många framtädanden nu innan jul så jag håller inte reda på alla. Det ska i alla fall bli roligt. När vi kommer dit ska vi börja med att mingla med gästerna, som inte vet att vi tillhör en kör, och sen helt plötsligt börja sjunga (:

På lördag är det julkonsert med GA och alla körer som tillhör där + Stämpus. Vi kommer sjunga en del tillsammans antar jag, och så ska jag sjunga både med kyrkokören och Stämpus som sjunger några sånger var. Det blir nog bra.

Surfade runt lite på nätet idag och hittade några roliga sidor:

http://studio.wyatt.se/projekt/jul09/
 här kan man designa en egen gran, eller rösta på min om jag hade kommit ihåg vad jag döpte den till...

http://www2.lth.se/kemijulkalender/2009/ från lunds universitet till er alla, en julkalender med nya experiment varje dag! Idag gjorde han till exempel en egen lavalampa.

http://www.crazyaboutcupcakes.com/candy.htm tja vad ska jag säga, handlar om att baka cupcakes helt enkelt.

Imorgon bitti ska jag tvätta, men nu ska jag gå och sova efter kvällens julavslutning på dansen. God natt.


julbak är mumma

I mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle städa lägenheten efter pyssel osv, men det känns i princip onödigt eftersom det efter ungefär en halvtimme ser precis likadant ut igen! Det är såklart skönt att få bort alla dammråttorna, men det är lika rörigt igen på något konstigt sätt...

Igår var det första december, det är helt sjukt vad fort det går!! På morgonen hade jag mitt tal/muntlig framställning som ingår i kommunikations- och datorverktygkursen, jag pratade om Västerås. Jag var übernervös innan och kunde nästan inte andas när jag väl började. Jag var naturligtvis först ut också, och det gjorde ju inte saken bättre. Responsen var i alla fall bra, tack och lov, och en av mina åhörare sa att jag verkade lugn vilket var så långt bort man kan komma från hur jag kände mig! Läraren filmade dessutom det hela och när jag kom hem efter kören på kvällen så kollade jag på den, herregud så hemskt att se och höra sig själv! Som jag gnäller och vad mesigt kroppsspråk man får när man är nervös. Skulle i alla fall skriva en recension på sitt framförande, och det har jag precis skickat in nu. Skönt att bli av med det!
Fast jag blev lite irriterad på att läraren ifrågasatte min fakta om Hotell Hackspett som jag pratat om. Han påstod att det bara var en skämtgrej, så jag fick förklara för honom att det faktiskt är hotell som man kan bo i en natt!

Emellan skolan och kören var jag hem en sväng och bytte grejer och sen vidare till Jossan för att det var vår tur att baka till körfikat. Pepparkaksrulltårta med lingongrädde och morotskaka. Mycket uppskattat, och god smet! (: När Jo åkte till jobb satt jag kvar där några timmar och pluggade och spelade lite piano innan jag tog bilen till kören. Lite svårt att cykla med kakorna... När jag sen skulle cykla hem från Jossan var det i s k a l l t!!! Första minusgraderna för i år?

Idag har vi haft sista matteföreläsningen så nu är det bara att sätta igång att tentaplugga. Wiihoo, inte. Men samtidigt betyder det också att det snart är jul och då åker jag hem. Och december innebär ju också många sångframträdanden, inte mindre än åtta stycken mellan den 4 och 18 december. Hur ska jag hinna allt?

Nej nu ska jag äta lite och sen läsa lite byggteknik. Måste förbereda mig inför sektionsritningen nästa vecka :D

RSS 2.0