Gooooooood morning à la Ty från Extreme Home Makeover

It's a beautiful day och jag måste sitta inne och plugga. Lovely! Har precis gjort i ordning ett litet schema över mitt plugg idag. Det avslutas med en löprunda och Melodifestivalen :) Men först är det frukost på gång.

Igår satt jag och Emma kvar i skolan till 16 och räknade matte efter vår lektion. Märks på båda oss att det snart är tenta för vi är lättirriterade, som tur är skrattar vi åt det två sekunder efter...

Efter hela fredagens plugg och veckans stress och irritationer kände jag att jag behövde tänka på något annat en stund så jag strosade inåt stan bara för att göra något annat. Ringde Loppan och frågade om hon möjligtvis var i stan så kunde vi ses. Det var hon inte med hon skulle träffa Madde och Sara halv sex så jag kunde hänga på då. Så jag strosade lite, satte mig på Espresso House och pluggade lite och mötte dem sen utanför H&M. Efter en stund gick vi hem till Sara och Jakob där vi mest snackade och hade trevligt. Hann också med att käka pizza och slinga Loppans hår.

Saras höggravida katt började var också på gång att föda när vi gick. Undrar hur många ungar det blev?


Ägget är färdigkokt! Frukostdags, hej.

Östersund!

Det var riktigt skönt att träna och få ur sig en massa aggretioner som sagt. Väl där med bra musik och rörelser glömmer jag typ bort att vara arg och blir istället glad. Jag tror jag såg fånigt glad ut mest hela tiden.

Men sen på vägen hem kom det som jag nog innerst inne bara väntat på. Jag bröt ihop och började stortjuta på cykeln. Jättejobbigt, är nog mer stressad än jag fattat innan. När jag kom innanför dörren var jag tvungen att ställa mig med händerna på knäna, som när man sprungit, för att kunna andas normalt. Tror det har en hel del att göra med att mamma kommer hit nästa helg också. Längtar!



Nu har jag äntligen bokat resa till Östersund. Jag ska hälsa på Sofia och det ska bli så roligt! Hoppas att det är fint väder och inte alltför kallt... Vet inte vad Sofia har för planer men jag skulle tycka det var roligt att hyra längdskidor och åka en dag, ha med sig lite picknick och riktigt njuta av en riktig vinter.

vilket liv?

Vaddå liv utanför skolan?! Såhär har mitt schema sett ut senaste tiden och kommande veckan:

4/2 inlämning av arkitekturrapport
10/2 inlämning Power Point
10/2 opponering av ark.rapport
16/2 inlämning av stilanalys
18/2 bussresa till NSR, väldigt givande, not!
19/2 redovisning av ark.rapport
24/2 inlämning av miljörapport
25/2 miljödiskussion
2/3 bussresa med akritekturhistorian inklusive redovisning
4/3 redovisning av miljörapport
5/3 kort resumé av arkitekturhistoriaredovisningen, inlämning
6/3 miljötenta
12/3 mattetenta

... där emellan ska man gå på föreläsningar, räkna en massa matte, läsa in sig till miljötentan, läsa in sig på någon annans miljörapport så vi kan opponera på den... Jag blir tokig på hur mycket det är att göra nu! Dessutom kom de idag med informationen att vi ska opponera nästa vecka. Idag! Varför inte gå ut med den informationen från början?! Och varför ha både rapportskrivning, opponering, redovisning och tenta på en liten 4-poängskurs? Har klagat en massa idag och samlat en del namn men det verkar inte som att lärarna förstår hur jobbigt det faktiskt är. Vi läser ju andra kurser samtidigt. De tar bara fram den där hemska klappa-på-huvudet-attityden, vilken jag verkligen inte står ut med.

Det är också konstigt att vi läser fyra kurser nu, normalt tre åt gången, medan Service Management bara har en kurs åt gången. Fick höra av en idag som går SM att hon nyligen hade varit hemma en hel veckan utan att i princip göra någonting.

Får se hur allt det här löser sig. Hoppas det inte fortsätter såhär nästa läsperiod för jag känner nu hur jag har förvandlats till en riktig bitterfitta som bara är arg hela tiden, haha. Ska åka till Frillan nu och göra av med lite agretioner (stavas det då?). Kanske mår bättre sen.

Tror jag ska boka hemresa över påsk också, det borde få mig på bättre humör! Hej svejs

mmm, frukt!

Det var såklart sommarjobb det gällde, vaktmästartjänsten. Har också skickat en förfrågan till Sweco nu, till en kontakt jag har. Hoppas det ger någonting.

Träningen gick bra, men gud så jobbigt det var. Måste spinna oftare så jag får upp flåset lite. Ska försöka mig på en gång i veckan. Det var extra jobbigt att cykla hem också i uppförsbackar och motvind när dessutom växlarna fryst på högsta växeln. Inte så smart att ställa ifrån sig cykeln över natten på högsta växel när man vet att det fryser, men det är inte alltid man tänker så långt. På vägen hem handlade jag som sagt. Härligt att ha en full fruktskål igen!



Nu ska jag försöka räkna lite matte innan jag ska duscha och sova. God natt!

spinning

Precis hemkommen från skolan i en kort mellanlandning innan jag ska iväg på spinning. Var ett bra tag sen sist så vi får se hur det går, kommer antagligen vara riktigt jobbigt! Efter det ska jag handla, vilket behövs. Har nästan ingenting hemma nu...


Kanske ska jobba som vaktmästare i tre veckor på mammas jobb också. Om jag får jobbet vill säga. Ska slänga iväg ett mail när jag kommer tillbaka från Friskis.

nu får det vara nog!

Jag är så jävla trött på snön nu! Ursäkta uttrycket men det är sant. Nog för att det är fantastiskt med olika årstider och så men kan de inte vara mer välutspridda över året? Som det ser ut nu är det ju ett halvår vinter och ett halvår vår, sommar och höst. Det blir extra drygt i övergången också när snön töar, fryser, töar, fryser, töar, fryser... Ni fattar, drygt oavsett kommunikationsmedel.

Anyway, vi är klara med rapporten så när som på att Nicki ska göra framsidan ikväll. Det är hon som har fotograferat och hon ska fotoshopa lite så det blir som vi vill ha den.

Nu ska jag börja lite med en uppgift vi har (egentligen ska få på fredag) i Word. Kollar, såklart, lite på OS samtidigt. Nu är det konståkning (:

semla (:

Okej det där med att uppdatera ofta var väl att ta i, men oftare i alla fall... Är ju inte hemma så mycket så jag har inte alltid datorn igång. Skit samma, jag hade lovat en bild på en färdig semla!


Vi blev tyvärr inte riktigt färdiga med arbetet men imorgon ska vi se till att bli klara. Det är egentligen för lång också så vi ska helst banta ner det på något bra sätt. Tror vi har varit lite överambitiösa med rapporten, men hoppas vi får betalt för det också! Blev i vanlig ordning kvar i skolan mycket längre än jag hade tänkt, halv 6 hann klockan bli innan vi tog oss därifrån.

Nu är det dags att göra mig i ordning och kolla lite OS innan Törnrosasömnen. God natt!

heja heja!

Nästan klar med det jag ska skriva till imorgon, heja heja! Känner mig lite pressad eftersom jag häromdagen skickade påminnelse-sms till mina gruppkamrater om att vi hade bestämt det här. Jag borde föregå med gott exempel. Sen hur bra det blir är en helt annan fråga.

Kollar på OS också med ett halvt öga. Skidskytte för damer men tyvärr går det inte så bra för varken Helena Jonsson eller ACO... Heja heja!

semmelbak och vårblommor

Ja, i tisdags var det semmeldagen/fettisdagen/tjockisdagen (som jag kallar den) men jag har haft alldeles för lite tid för att baka tidigare. Men idag var det dags!


Något välgräddade men väldigt goda. Hade tänkt ta en bild på en semla också men jag hann äta upp den innan... Kanske kommer ihåg att ta en bild imorgon.

I fredags var jag och Emma på Väla och jag kunde bara inte hålla mig från att köpa härliga vårblommor, tulpaner närmare bestämt. Kan det blir mer vårigt?


ny plan

Tänkte att jag skulle försöka skriva lite och ofta istället för mycket och sällan, får se hur det går!

Igår kom Jossa hit och åt mat och kollade på Melodifestivalen dels för att det är trevligt och dels för att vi skulle sjunga i Adolfsbergskyrkan imorse och jag bor så nära. Bekvämt värre!

Nu sitter jag här och skriver min del till en rapport i Miljökunskap som ska in på onsdag. Ska träffa resten av gruppen imorgon och förhoppningsvis lämna in den så är det klart sen.

bättre sent än aldrig...

Ojojoj, nu är det längesen jag skrev, igen! Det är inte klokt vad tiden flyger iväg. Sen sist har jag hunnit klippa mig, hållt i fikat på kören och fyllt år. Det var de roliga sakerna :P De... inte tråkiga, men inte lika roliga händelserna har inte helt oväntat varit i skolan. Det har varit inlämningar, rapportskrivningar, opponering, redovisning och möte med en ansvarig för Turning Torso för ytterligare en rapport. Puh! Och inte nog med det är det snart tentadags - igen. Tycker de kommer alldeles för ofta. Har som vanligt också försökt hinna med att träna men det har gått sådär senaste tiden för att det varit så mycket i skolan. Hoppas det blir lite lugnare nästa period så jag kan vara lite mer avslappnad.

Födelsedagen firades i Västerås. Jag bytte grupp inför opponeringen så jag skulle kunna vara ledig på fredagen och flög upp vid lunchtid. Hämtades upp av mamma och så åkte vi hem och kollade upp vad som behövde handlas. Köpte in allt som behövdes, vilket var en hel del, och satte igång med maten inför kalaset på lördagen: smörgåstårta! Två olika sorter var det, en vegetarisk och en med smak av medelhavet. Det blev riktigt gott! Till efterrätt hade vi gjort en chokladkaka med kaffekräm i mitten och glasyr uppepå och en Budapestrulle. Mmm! Det var ett kalas med en blandning av nära och kära, familj och vänner. Tyvärr kunde inte Peter och Elsie komma för på vägen till Västerås började Elsie spy en massa så de fick ta först bästa tåg tillbaka igen... Vi som var där åt i alla fall gott och mycket och hade väldigt trevligt. Fick en massa fina presenter också, bland annat en del bakgrejer (: På kvällen gick jag, Emmy och Erika på BMB där jag ocksåträffade Amanda och Anton. Kul!

Annars är det ju OS just nu och jag är helt fast! Kollar så mycket jag kan och hoppas på många medaljer. Hittills har Björn Ferry (skidskytte), Anja Pärson (alpint), Charlotte Kalla (längdskidor) och Anna Haag (längdskidor) tagit medaljer. Jag förväntar mig att även curlingdamerna tar medalj igen. Det vore kul!

I veckan var jag på "möte" för att bli phadder på nästa års nollning. Ska bli riktigt roligt. Ser redan fram emot det fast det inte är dags förrän i september. Har dessutom blivit tillfrågad om att bli ordförande för skolkören, har inte riktigt bestämt mig än men det verkade inte som att det var så mycket att göra. Vi får se.

Ha det bra! Hej svejs


mycket rådjur och nakna människor...

I torsdags var det dags för matlagning på Villan och jag skulle hålla i det hela. Nervöst i början men det gick riktigt bra och det kom ovanligt mycket folk. Hur kul som helst! Sen tänkte jag och Emma gå upp en stund och kolla lite på folk och kanske dansa lite men det var sjukt mycket folk och jättetrångt, så trångt så man bara klarar av det när man är full, vilket alla var utom vi... Så vi åkte hem istället och sov.

På fredagen tog vi ledigt och sovmorgon, eftersom det enda vi hade var CAD-övning och den lämnade vi in på torsdagen. Gjorde oss i ordning och jag packade mina grejer sen drog vi iväg norrut, till Vänersborg närmare bestämt för att hälsa på Ebba :D Vi hyrde film på kvällen - Anti Christ. Har ni sett den? Riiktigt skum film. Därav överskriften, eftersom filmen innehöll ganska mycket sånt. När filmen var slut hamnade vi mitt i "Sverige pussas och kramas" där det också var samma sak.

Lördagförmiddagen sov vi bort, så skönt att få sova ut! Åt frukost först klockan 12 och sen åkte vi till Trollhättan och ett stort köpcenter och kikade, fikade och shoppade. Jag, som som vanligt inte skulle köpa något, kom hem med ljuslyktor, en tröja och en väska. Köpte också med oss semlor på vägen hem, det är ingen idé att försöka att inte äta semla innan fettisdagen, och det var så gott! Lite senare åt vi jättegod middag av pasta, ricottaost, broccoli, svamp och parmaskinka som efterföljdes av Grabben i graven bredvid, ännu mer nakna människor, och sen Number 23 som också den gick på tv. Den var också lite scary och gjorde att man var tvungen att tänka lite. Den gjorde också att jag fick för mig att någon var i rummet på natten, blev lite rädd där...

Igår, söndag, åkte vi hem igen. Tråkigt att tiden går så fort när man har roligt. Hoppas vi ses snart igen!

Idag hade jag bara lektion mellan 8 och 12 men var ändå kvar i skolan till halv 6 och skrev på arbetet som ska lämnas in på torsdag. Det är ju skönt om man kan lämna in det i tid så vi ska försöka bli klara redan imorgon. Blir nog en lång dag då också. Ikväll började också kören, och vi sjöng vårsånger. Hoppas våren kommer snart, men först snöstorm imorgon tydligen. Blir nog till att ta bussen till skolan.

Nej nu är det sovdags. God natt!

RSS 2.0