mammi!

I helgen har mamma varit här och hälsat på, och lämnat tillbaka grisarna som har varit på kollo i stugan sen midsommar. Det har varit så tyst utan dem, ingen som tassar på golvet, ingen som knaprar hö och ingen som skriker högt så fort man öppnar kylen... Men nu är allt som vanligt igen (:

Igår var vi i Malmö och kollade på volitge-SM. Hejade på Kajsa och Salas lilla lag. Kul att se voltige igen, det var två år sen sist. Synd bara att de föll som käglor. Tror det var ett lag som inte hade några fall... Kul för domarna att döma.


På kvällen postfest som vi trodde skulle sluta med utgång men det blev för sent för det. Kul i alla fall att träffa lite nytt folk. Kändes elakt att lämna mamma själv, men hon sa att det var okej... Vaknade vid 10 och så åkte vi till Lund för att hälsa på mammas gamla gymnast, Eva med familj. Grillade och satt ute och åt i det fina vädret. Sen verkade det som att det skulle börja regna så vi gick in, så visade Alfred, 1½ år, mig runt i huset. Han var för det mesta på bra humör, tills han plötsligt fick små oförutsedda utbrott av ingenting. Undrar vad som rör sig i deras små huvuden, och vilken extrem frustration att inte kunna göra sig förstådd! Han tog ju i så det knakade och ingen förstod honom.

Nu har mamma åkt hem, djuren är tillbaka och vi tittar på fotbollsfinalen och trycker popcorn. För tillfället står det 1-0 till Spanien, hoppas de vinner!

box

Duvorna som tidigare ockuperat och skitit ner vår balkong hade även byggt ett bo som jag förstörde och slängde. Nu har de gjort ett nytt bo och dessutom lagt ett ägg!! Vad gör man åt det?! Hjälp. Så när man öppnar balkongdörren så flaxar de alltid iväg. Tänk om de bär på en massa sjukdomar..?

Idag var jag och Loppan på gymmet och boxades på boxningssäcken och sen på varandra med mitsar. Längesen. Verkar inte som att det är någon som vågar slå på den där säcken, folk går bara förbi och slår en gång sen vågar de inte mer. Kanske därför vi hade allas blickar riktade mot oss, om de bara kunde glo lite mer diskret... Jobbigare än vi trodde i alla fall så ingen av oss har knappt orkat lyfta armarna idag. Jobbigt men skönt!

älskade SJ

I helgen midsommar med traditionsenligt firande i sommarstugan. Släkt och vänner samlade för sill och laxlunch hos oss, och senare oxfilé hos Lena och Meena. Kändes som att vi åt hela dagen, gjorde knappt något annat. Därför var det skönt att gå en promenad på kvällen, i sakta tempo men ändå! Passade på att ta lite kort också på min favoritutsikt alla kategorier. Vi hann också med att spela en del dart. Väldigt intressant hur det kan gå så bra i pilkastning när man inte ens siktar, hehe.


På midsommardagen kom mormors moster med Nisse och kusin med man på besök från Italien. De firade 33-årig bröllopsdag på midsommarafton..! Inte varje dag man träffar dem så det var kul att prata lite med dem. Dock känner jag att jag inte är riktigt van med att träffa såhär mycket folk på en gång, blev liksom "mätt" på att umgås hela tiden, men det gick snart över.

Förutom mycket släktingar hans det såklart med en hel del kubb, dart som sagt, kortspel och sällskapsspel till långt in på natten. Precis som det ska vara!

Måndag morgon och dags att åka tillbaka till Skåne. Tåget avgick från Karlstad C 06.03. Pigg och glad - kexchoklad! Eller inte. På grund av ombyggnationer på vägen till Göteborg fick vi byta till buss i Öxnered, men det var ett smidigt byte så det gjorde ingenting. Däremot när jag skulle från Göteborg stannade vi i Halmstad, och kom typ inte därifrån. Elfel, har aldrig hänt förut..., vilket betydde att vi skulle bli strandade där i en timme och tjugo minter. Det enda som är bra med SJ:s förseningar är att man får pengarna tillbaka ;)

Där på tåget satt en liten kille, kanske 8 år, också vars pappa slängde upp hans rätt tunga väska, även för mig, på hyllan ovanför huvudet. Fick nästan liknande moderskänslor och var tvungen att fråga om han ville ha hjälp att ta ned väskan, och sen kollade jag efter honom hela vägen tills han kommit av tåget.

Väldigt skönt att vara hemma nu i alla fall, tomt bara utan marsvninen som knatar runt på golvet och skriker efter godis så fort man öppnar kylen.

hick

Här i Skåne säger man att det är någon som tänker på en när man hickar, varför gör man det?! Eller det kanske man säger i resten av Sverige också men jag har aldrig hört det förut, och speciellt inte i den här omfattningen... Ett tag hickade jag ju jämt och ständigt, betyder det att någon tänkte på mig jämt då? :P

Kollar på något program där en übersmal och en übertjock människa ska byta matvanor. Den smala tjejen åt så hon saknade två dagars kaloriintag, och den stora kvinnan åt så hon hade sex dagars kaloriintag för mycket i veckan! Helt sjukt, märker man inte efter ett tag att det går överstyr åt det ena eller andra hållet? Läskigt i alla fall.

Imorgon är det midsommarafton. Skulle fira den i stugan med släkten och Malin, men hon var tvungen att vara katt- och hästvakt tyvärr. Får ta det en annan gång istället! Ska i alla fall åka till Värmland ikväll, men jag vet inte om jag kan hålla mig vaken.. :P Var trött redan på jobbet. Ska åka buss 23.10 till Göteborg där mamma hämtar mig 01.50 och så åker vi till landet och är framme alldeles för tidigt på morgonen. Kommer vara jättepigg imorgon, eller inte. Blir nog en bra helg ändå. Alltid kul att träffa släkten, och så ska jag bada såklart!! Sen om det inte är för "friskt" så hoppas jag kunna simma en liten tur till sköterskeudden, har längtat efter det ett tag nu.

Tomas kommer med till midsommar också och han har med sig min födelsedagspresent förhoppningsvis. Bättre sent än aldrig (: Har alltid velat ha en sån! Ska bli min plugglampa, förhoppningsvis kommer jag bilja plugga även när jag egentligen inte orkar, bara för att jag gillar lampan så mycket.


Nu är det Design: Simon och Thomas. Simon är så skön, haha. "It's too much kaka på kaka."

alla dessa förkortningar..!

Power napen igår bestod av att jag somnade på soffan en stund, men innan klockan hann ringa kom Jossan hem, och jag satte mig upp, fortfarande med sovandes, sen när jag vaknade och öppnade ögonen stod hon plötsligt där... Läskigt. Lika läskigt för båda. Hade ingen aning om hur länge hon hade stått där, hur länge jag sovit, knappt ens vart jag var. Satte mig i min fåtölj för att försöka läsa lite men somnade där också en stund, så då la jag mig istället på golvet för att prata med marsvinen lite och somnade där också. Hur kunde jag bli så trött?! Gick i alla fall en promenad med Jo sen så jag blev lite piggare.

Apropå JO så anväds det jättemycket förkortningar här i stan, speciellt på dubbelnamn som Ann-Margret på jobbet, och en av alla familjerna på jobbet också som snabbt blev MG, PG och CG haha. TH (eller Tasty men då passar det inte in...) so är Tasty House. Används med jämna mellanrum. Annars är favoriten:
Var på GP med PT, spelade TP och drack GT. 
(Var på Gyllene Prag med PonTus, spelade Trivial Pursuit och drack Gin & Tonic).

Igår flyttade vi runt en massa grejer i lägenheten för att det skulle komma någon fönsternisse imorse och täta våra fönster. Gick upp i ottan för att vara någorlunda vaken i alla fall och sen visar det sig att han inte fått materialet som han skulle ha fått så han kommer tillbaka imorgon istället. Vilken tur då att man kan bo såhär med allt slickat efter väggarna.. eeh?

Idag har vi sjungit med Komposten (vet inte om man ska skratta eller gråta när man hör namnet...) och det gick väl ganska bra. Svårt när man inte kan alla låtar, känner väl igen hälften ungefär och så vill de att man ska ta stämmor på det. Ska väl ge det några chanser till så ger det sig säkert!

knasigt...

När jag skaffade min blogg ville jag ju, såklart, ha banana hellre än savve men det användes redan påstods det. Nu har jag vid olika tillfällen på olika datorer försökt kolla upp vem den där banana är men det finns ingen blogg som heter så. Så varför kunde inte jag få använda det då?!

Igår utgång med Maggan, Morgan, Simon och Marie. Mötte upp dem på Shakespeare på Knutan och sen gick vi till Tivoli, med en liten avstickare till Utposten. Kul kväll men inte så jättebra musik tyvärr. Däremot var det en kille där som var helt sin egen lilla värld, dansade non stop på sitt eget lilla vis och bar Buffaloskor! Hur länge sen var inte det?? Så man kunde ju roa sig med att snegla på honom då och då haha. Dessutom råkade vi ut för en lite speciell händelse vid toaletterna... En kille som stod i kön bankade på toalettdörrarna så de där inne skulle skynda på lite. Då kommer en man ut från den ena och skäller ut honom totalt. "Är det inte låst eller? Vad brukar det betyda? Tror du jag står här och filosoferar eller?!" Han smäller sen igen dörren jättehårt för att sen komma ut 30 sekunder senare och mucka.. Hjälp! Kanske inte ska vara så mycket mer där....

Kom hem vid tre och sen upp igen vid åtta för att sjunga i kyrkan. Trodde inte att jag skulle orka, fast jag var väldigt trött förstås. Ska nog ta en power nap snart, känns som att det behövs.

Ikväll kommer Jossa hem igen, från Göteborg den här gången. Känns som att hon varit borta mycket längre än sen igår morse bara. Har kanske hänt en hel del här i alla fall då.

Nej, nu ska jag fortsätta läsa Harry Potter. Jag är seg, jag vet! Sista boken i alla fall och det är jättespännande!!

efter regn kommer solsken

Igår var jag på bio med Sanna, Marre och Kristin från jobbet och såg Dumpad. Dålig så kallad komedi, man skrattade knappt, så den behöver ni inte besvära er med att se. Det är i alla fall et kul gäng att hänga med så det gjorde ingenting. Efteråt spelade vi biljard på vad-det-nu-heter (Nine Ball?) vid Özen. Vet inte hur länge sen det var jag spelade biljard, sjuan typ, på Fryx. Det var kul och avslappnat eftersom ingen av oss var speciellt bra hehe.

Morgonyoga imorse, det är verkligen jobbigt! Man blir sjukt svettig, konstigt nog. Hem snabbt och duscha, äta, byta om och sen direkt till GH och ledarmöte. Ska antagligen hjälpa till med en liten killgrupp i höst som ska lära sig lite fristående, vilket de aldrig gjort förut. Hur ska det gå?!

Gick en promenad till stan medan jag lyssnade på MNK, haha. "Man kan ju inte stå vid fel rös, det är ju pinsamt!". Inhandlade lite överlevnadsgrejer på Tasty House och skulle sen gå hemåt var tanken, men då hade det lagom börjat regna såklart. Så jag köpte mig en kopp varm choklad och satte mig och tittade på folk, lyssnade på musik och njöt av doften av regnblöt asfalt. Det är sommar för mig (så länge det blir sol igen efter en stund). Efter en stund började det hagla ocskå men till slut avtog det och jag tog min chans att gå hem igen, och det var uppehåll resten av promenixen. Fast nu börjar jag faktiskt bli lite trött på det här tråkiga vädret och vill ha tillbaka solen så man kan sola lite. På tal om det ringde min kära morbror idag, och biolog som han är (och cancerforskare som hans fru är) så talade han till mig med kloka ord om hur viktigt det är att jag inte bränner mig i solen. Och jag vet ju att det inte är så bra, men det är ju så skönt att ligga där i solen och gassa. Dessutom är det svårt att veta hur länge man kan sola utan att bli röd. Men jag ska försöka att inte bränna mig!

Ikväll antagligen utgång med Maggan och hans polare. Någon av pubarna först i alla fall så kanske jag följer med ut. Beror på om de kommer in också, de är visst inte 20 allihopa.. Får se hur det slutar, alltid kul att träffa nytt folk i alla fall!


minnen

Måste säga att jag har blivit nästan avundsjuk de två gånger folk har tagit studenten efter att vi gjorde det. Jag tyckte det var en jättekul dag, även om studentfesten på BMB på kvällen inte var så kul som man trodde. Men hela grejen med "paraden" från Djäkneberget (eftersom att vi vann Stadsorienteringen, yeah!), visst var det på studentdagen?, klassrummet med tal, jordgubbar och betygsutdelning innan utspring och sjung om studentens lyckliga dag och sen flakåkning med bland björklöv och stans snyggaste lakan, är det bara jag som saknar det?!

Måste ju skryta lite med att jag blev väldigt nöjd med Mallans klänning också, att det gick att få den som hon ville ha den!


I måndags var jag på yoga igen, var ett tag sen nu, men den här gången hade jag i alla fall vett att stretcha efteråt, vilket bara resulterade i träningsvärk i triceps, baksida lår och framsidan av axeln(?!). Känns som framsteg. Kruxet nu är bara att jag inte kommer kunna gå något mer i sommar, så när jag kommer igång i höst igen kommer jag väl inte kunna röra mig...

Hjälp vad det blåser här! Har hört att den skånska vintern ska vara regnig och blåsig men nu blåser det nästan som i februari.. Fast å andra sidan blir man lagom uppvärmd när man ska till Frillan, haha. Pappa sa något om 20 sekundmeter här, det är ganska mycket!

Igår satt jag och kollade igenom en massa gamla bilder, vad kul det är att påminnas om alla saker man gjort. Skrattade rakt ut med jämna mellanrum! Alla dessa knäppa/roliga/härliga händelser. Vill ni se ett urval så kolla min facebook. Här är ett smakprov :P


Idag kom jag att tänka på min och Malinchens resa till Paris i oktober, vad kul vi hade! Läste din blogg, Malin, om resan och kollade på bilderna igår. Vi måste verkligen göra om den någon gång, 25-årsresa kanske? :) Dock utan vissa delar...

underbara sol

I torsdags var Emma och hälsade på på Posten, och Lisa har jobbat också i tre dagar. Var ett tag sen man såg dem så det var ju skoj. Så kom Bill på jobbet och frågade om jag skulle med på fest på kvällen, först något slags studentfirande hos någon jag inte kände, sen efterfest någon annanstans. Kändes konstigt att komma till ett studentfirande där man inte kände en kotte men det var kul ändå. Drog vidare till Bill sen och när vi vaknade på morgonen mådde killarna inte så bra, så jag undra, är det så att killar oftare blir bakis? Alltså illamåendebakis. Jag blir oftast bara trött fast det ibland blir lite mycket dricka...

Lugn fredag med sol på varma Gröningen, blåste ingenting så det var grymt varmt! Åkte hem och slappade en stund innan jag gick på en promenad och det var fortfarande jättevarmt. Underbart!! Kom hem och kollade på friidrott. Oj, vad man känner sig vältränad, not... Speciellt inte när man äter kladdkaka samtidigt, haha.

Åkte till Gröningen igen igår, det har blivit min nya favoritplats. Gillar verkligen trädäcket där med de härliga stolarna och ljudet och lukten av hav. Solade tillsammans med MG och Ann-Sofie. Roligt att prata med folk som man inte pratar med så ofta. Satt till vänster om dem hela tiden så när jag pratade med dem kollade jag hela tiden åt höger vilket resulterade i ett illrött öra och ner lite i nacken, haha! Det svider... På kvällen träffade jag Emma igen på Hampan och sen kom Linus dit också. Skönt att träffas och snacka lite (: Tog oss vidare till PL13, GP och till slut Utposten och gänget utökades med Daniel, Jeppe och Lisa innan det var dags att dela på sig. Vissa skulle ju upp tidigt imorse för att sjunga i kyrkan... Skulle vara där nio och efter att vi sjungit åkte vi tillsammans till Råå Vallar för att avsluta terminen med lite picknick. De är så snälla i kören, vilket gjorde det svårare att säga att jag skulle sluta, fast jag stör mig på de flesta varje gång vi övar. Vissa kan verkligen inte hålla sin stämma och andra ställer dumma frågor non stop. Men nu är det gjort i alla fall och det är skönt. Bra att kunna skylla på att jag ska plugga ändå!

Ska snart gå en promenix i det fina vädret, kanske sätta mig på muren en stund? Det var längesen.

jobbigt värre

Fastnade i slutet av Armageddon igår kväll och började böla som vanligt...

Så har Jossa då åkt hem, imorse, och det känns tomt här hemma. Tog mig i alla fall ner till Gröningen och trädäcket där och solade en stund. Simmade en liten bit också, men hjälp vad kallt det var! Brukar inte vara så känslig, med tanke på att jag badade första advent..., men det kändes friskt så att säga. De påstod att det var 18 grader i vattnet men det kändes som mindre.

Ringde till Liz idag men hon var inte hemma så jag pratade med hennes man istället. Var jättelängesen jag pratade med honom men det var så kul ändå. Han sa att han alltid beundrat mig, det trodde jag inte men det var ju skoj! Blev jätteglad (:

Jobbet idag var JOBBIGT! Hur mycket som helst att göra, och dessutom krångliga saker som tog extra tid också hela tiden. Bra test på stresstålighet för kön var låång ibland.

Imorgon studentdagen!! Men jag ska först och främst till Akelius och prata med någon där om min lägenhet to be. Spännande och lite nervöst, precis som det ska vara!

ute i det fria

Imorse vaknade jag vid åtta av att Loppan tassade runt i lägenheten, hon hade tydligen varit vaken sen klockan sex! Käkade frukost och sen begav vi oss ut på en promenad. Tänkte att vi skulle se oss omkring lite i området där jag ska bo. Det kommer nog bli bra. Där är mycket växtlighet och stora grönytor och det är ju alltid trevligt. Gick sen vidare mot stan, med ett litet stopp på Husensjö där vi köpte frukt och vatten, och jag köpte glass såklart (glassomanen herself), och vilade fossingarna en stund. Väl nere på stan gick vi till bibblan och till Åhléns där vi kom ut med varsin blus, eller vad man ska kalla det :) Handlade frukt & grönt på vägen hem och var hemma 4½ timme senare. Så skönt att gå när man har sällskap, men att gå själv, usch så tråkigt!!


Har gjort färdigt studentkort också, det är ju snart dags.

Jag vill också ta studenten, igen. Det var jättekul, en underbar dag helt enkelt. Trevligt för dem som har det framför sig. Nu är det bara de två korten kvar till nästa veckas studenter.

Bakade scones när jag kom hem efter jobbet. Det är verkligen gott! Borde göra det oftare egentligen. Min pappa gjorde tydligen det varje söndag när an precis hade flyttat hemifrån. Varför kunde han inte fortsätta med det?!

Nu ska jag bara försöka få ner lite MNK till min mp3 så jag har något att lyssna på när jag promenerar för mig själv medan Jo är i Västerås. Sju sorters apa!

Lökigt värre

Brände mig på typ hela ryggen och låren igår. Allra mest i vecket mellan skinkorna och låren, så det gör ont när jag sätter mig.. haha.

Hade ju tänkt gassa lite på beachen idag också men åkte istället till Väla och införskaffade lite flyttlådor. Har börjat packa en massa nu så jag kommer ju nästan inte ha kvar några saker snart. Hoppas bara att vi hittar någon som kan flytta hit till första juli, annars kommer jag bara bo med mina lådor. Alldeles död lägenhet när till och med Jossas grejer är borta om jag ska bo själv här i juli. Var i alla fall grymt varmt idag och jag höll på att rinna bort på bussen, svettigt värre!

Idag ringde Malin :D Alltid lika kul att prata med dig Brallan! Hon berättade att hon var på Löga och kollade på Junitrofén, så började vi prata om Kenneth som alltid hade viktiga meddelanden i skolans högtalare. *en plingeliplongsignal med alldeles för hög volym* "Aa det är Kenneth här, alla fotbollstjejer ska mötas på grusplanen på tisdag klockan två" på bredaste västmanländskan ever.

Idag började en ny kille på jobbet. "Ja hej, eh, jag heter Kristoffer och, eh, söker en som heter, eh, Kristoffer." Såg helt livrädd ut men det verkade ge sig. Han är säkert en skön kille.

På vägen hem från jobbet var det fnissigt värre. Så borde det vara oftare, man mår bra av att skratta! När vi kom hem var det dags för käk, men jag, mitt nöt, ska alltid göra en massa andra saker fast jag är hungrig så magen skriker. Så hörs Loppans ljuva stämma från köket "Jag har fisit och spillt tomat här i köket. Men det luktar ingenting, det är bara lite kladdigt..."


RSS 2.0