lycka är...

...att få dansa!!!

Idag har det varit en lycklig dag. Den började visserligen med en timmes mindre sömn, men det blev ju bra ändå. Åkte till kyrkan för att vara med och sjunga på en mässa, och det lät jättebra! Man har ju vissa dagar då det ibland låter som jag-vet-inte-vad, men idag gick det hur bra som helst. Efteråt åkte ja till Espresso House och åt lunch, smörgås med chèvre och fikonmarmelad och chai latte till. Mums! Har längtat efter det hela veckan. Passade på att plugga lite matte också, eftersom jag hade det med också. Det var dock inte så roligt eftersom jag typ inte fattar någonting... Åkte i alla fall till Dunkers efteråt för att ta en andra workshop-klass för en kille som det visade sig har hängt mycket i Västerås i sina dagar, haha! Så vi har snackat en massa Västerås i två dagar nu. Han är dessutom med i en dansgrupp där även Daniel, Mario och Dawid från Västerås är med. Världen är liten! Den första klassen var igår, så totalt tre timmar dans. Han berättade att han försöker ha en gång i månaden, så nu ska jag försöka gå på alla, eller i alla fall de flesta. Det var jazzdans som stod på schemat, med lite street-inslag. Igår dansade vi till Brittan, If you seek Amy, och idag till Coldplays Viva la vida. Väldigt stor skillnad på låtarna, men det är ju bara kul.

När jag kommit hem, efter att ha sluppit hjälpa Jenny att flytta eftersom de redan var klara, skulle jag cykla tillbaka Ebbas cykel som jag lånade häromdagen. När jag kom dit gick vi en promenad i det soliga vårvädret och skvallrade :)

Kollade runt lite på Youtube och hittade det här coola dansnumret som varit med och tävlat i danska Talang. Snacka om att ha koll på varenda liten muskel!



Dags för sista veckan innan tre veckors påsklov :D Veckan avslutas med utgång på Villan på torsdag innan jag åker till Vässan på fredag.

Hej svejs

vår?!

När jag som mest börjat tro att våren är på väg vaknar jag och tittar ut genom fönstret och ser snö samtidigt som termometern visar 0 grader. GE MIG VÅR!

Igår bokade jag och mamma en weekend till Paris. Mm vad underbart det ska bli. I princip ingenting står på schemat, utan vi ska bara glida runt och sitta på caféer och titta på folk. Det enda vi vet är att vi inte ska göra något turistigt som Eiffeltornet, Triumfbågen, Louvren... Det är redan avklarat. Möjligtvis Sacre Coeur då, men det är bara för att utsikten är så fin.

Men innan Parisresan är det påsk. Jag får påsklov redan nästa torsdag, så jag bokade mig även en resa till Västerås till fredagen. Så den som vill hitta på något med mig i dagarna där är jag nästan helt öppen för förslag (:

Imorgon får vi finbesök från hufvudstaden, Nina kommer hit!!! Och eftersom det är våffeldagen blir det våfflor för hela slanten, mumma!

Ta hand om er

vilken vecka!

Ojoj det här kommer bli långt, men jag hoppas ni orkar läsa.

Okej vi tar det från början, med start i fredags. Jag och Ebba startade dagen med att träna, step up, och jag lyckades snubbla på stepen och ramla. Tur att man landar mjukt i alla fall! Hem igen, duscha, äta lunch och upp på cykeln igen, den här gången på väg till skolan för fysiktenta. Det kändes helt okej faktiskt, och efter att ha fått lösningarna vet jag att jag är godkänd :D men inte vilket resultat än så länge. Efter tentan åkte jag, Emma och Catharina till Lund och tentafestade. Det blev Hallands och Helsingkrona nation. Inte så lång kväll, var så sjukt trött efter tentan, men det var grymt kul!


Tanken var att jag skulle sova hos Emma, men hon skulle på efterfest, och jag och Catharina orkade verkligen inte. Så jag sov hos Catharina istället, så skulle Emma komma med mina grejer till tåget när jag skulle hem dagen efter. Efter lite missförstånd fick jag till slut min väska. Vi hade suttit på varsin sida perrongen och väntat på varandra, och min mobil hade naturligtvis dött under natten så vi kunde inte höra av oss till varandra. Jag kom med tåget och mötte upp Sofie, Jossan och Hanna utanför Ebbas fik, där vi skulle käka lunch. Efteråt tog vi en liten shoppingtur och på kvällen kom Jossan och Hanna hit och tittade på Melodifestivalfinalen.


I söndags var det Väla som gällde, med en sväng till IKEA bland annat. Jossan köpte bland annat ett kattkoppel så när vi kom tillbaka var vi ute och gick med Sotis, som typ var livrädd för allt. Men det ska nog gå bra det där.


I tisdags var jag på ansiktsbehandlingen som jag fick när jag fyllde år. Det började med att tjejen i fråga var någon minut sen, och man vill ju vara där lite i förväg... Det var i alla fall alldeles underbart, somnade som vanligt.

Onsdag, med den första av våra två informationsdagar. Det var väl sådär... Det var några elever som gått program på Campus tidigare, som pratade vääldigt entusiastiskt om sina utbildningar. NOT. Alla var sjukt nervösa och pratade tyst och snabbt, så om man satt lite längre bak så hörde man i princip ingenting. Kände inte att det gav jättemycket, tur att jag redan bestämt mig för vad jag ska läsa. Jag och mitt pluggargäng smet sen lite tidigare för att åka till Ängelholm och casa de Louise för filmkväll och mys. Vi lagade mat tillsammans och kollade sen på The Holiday och Speed samtidigt som vi åt morotskaka :D

Igår var som vilken torsdag som helst. På eftermiddagen skulle jag och Ebba träna, så vi ställde cyklarna utanför Frillan. Bredvid cykelstället precis som alla andra. Så kommer en kvinna och börjar skälla ut mig för att jag inte ställer cykeln i cykelstället. Jag blev så chockad att jag inte visste vad jag skulle säga. Hon måste ha haft en dålig dag och vaknat på fel sida. Jag menar, det är inte kul med allmän bestraffning, när många får lida när en har gjort fel, men det är verkligen inte kul åt andra hållet heller. Jag var förbannad på hela passet.

Idag var det dags för den andra informationsdagen. En heldag i Lund, med en massa elever som pratade varmt om sina utbildningar. Väldigt inspirerande, men tyvärr är man ju inte intresserad av allt vilket gör att man tappar intresset lite då och då. Var lite trött efter dagen, så jag somnade på bussen på vägen hem. Nu är det helg som gäller, med en väldigt försenad födelsedagsfest imorgon med utgång.

Hej svejs alla!


Matte D, check!

JAG ÄR GODKÄND på mattetentan!! Så skönt att veta det. Vet än så länge inte resultatet men jag har jämfört mina svar med de rätta svaren som skickats ut. Imorgon skickas resultaten till mailen, och hängs dessutom upp på vår egen anslagstavla i skolan så alla kan ta del av allas resultat. Känns inte som att någon annan har med det att göra, men när det ändå är sådär öppet kan man ju inte låta bli att titta på vad de andra fått... Undrar om det är någon som får full pott den här gången också?

Just nu har jag en liten paus i mitt fysikpluggande. Jag håller på att göra övningstentor, och har kommit fram till att det verkligen är tur att vi har fem timmar på oss, för när jag gör den hemma tar det ungefär två och en halv, och då gör jag nog inte lika noggrannt som när jag väl sitter där med den riktiga tentan, plus att jag vill hinna räkna den i alla fall två gånger och gärna titta igenom den en gång till. Nåja, vi får väl se hur det går med den också. Jag har inga större mål eller förväntningar med den, men jag vill naturligtvis bli godkänd direkt.

Men nu är det dags att återgå till skrivbordet.
Hej svejs


och så var det det där med överskrift...

Idag tänkte jag som sagt försöka sova så länge som möjligt för att inte behöva vara så nervös. Det gick väl sådär... Vaknade halv åtta, och kunde inte somna om, så jag tog mig en långfrukost, satt vid datorn ett bra tag och gjorde mig i ordning i en halv evighet. Cyklade ner till stan, där jag tjuvstartade min tentashopping med att köpa en tröja som jag sett på Vero Moda för ett tag sen. Sen tog jag mig till Vegeriet för att möta Eva-Lis och Loppan, och vi åt en så god lunch!

Tentan kändes nog ganska bra, men jag vill inte ha för mycket självförtroende förrän jag sett resultatet. Räknade i alla fall allt två gånger, och sen på vägen hem köpte jag mig en semla :)

Har precis pratat med min Malinch. Jag saknar dig, vi måste ses snart!!!

girl power

just ja! grattis alla tjejer på internationella kvinnodagen! (:

oh så har ju jag haft mitt körkort i tre år idag också. det är inte klokt! känns som att jag tog det igår...

hej svejs

teenta

Tenta imorgon! Det känns ganska bra, jag är nog bra förberedd men det finns ju alltid saker man är osäker på... Det jobbiga är att tentan inte börjar förrän kl 14. Bättre om den är på morgonen så hinner man inte bli så nervös. Anyway, jag ska försöka slå ihjäl tiden på något bra sätt, förhoppningsvis kan jag sova ut ordentligt, kanske läsa lite fysik om det känns bra, och sen äta lunch med Jossan och Eva-Lis på Vegeriet! Mums!

På fredag är det fysiktenta också. Den är jag mest nervös över, har inte fattat allt. Får helt enkelt hoppas att det kommer under veckan. Nu har jag ju lagt mest energi på matten men efter imorgon är det fysik dygnet runt som gäller. Inte riktigt kanske, men nästan :P Ska bli skönt när de är över. Då är det tentafest, tentashopping ochnya kurser. Woho.

Snart kommer Nina hit också, och medan hon väntar på att Jossan ska sluta jobba ska jag ta hand om henne :D Ska bli så roligt!!

livet är inte rättvist

Idag har jag bölat mer eller mindre hela dagen. Jag kom på igår att min morfar skulle ha fyllt 75 år idag. Men han blev bara 54. Han dog alldeles för tidigt. Samtidigt fyller mormors moster 88 idag. Jag har dessutom hört en massa bra saker om min morfar så det hade varit roligt att lära känna honom. Sen till råge på allt så är det ju snart tenta och jag börjar känna av stressen ordentligt nu. Från och med förra veckan började jag sova dåligt, vilket var exakt samma tid innan tentorna som förra terminen. Jag börjar se ett mönster. Sen att jag blir så nervös så jag är som ett nervvrak när det är dags gör ju inte saken bättre...

Jag har avslutat dagen med att gå på ett skönt intensivpass. Väldigt skönt att få ta ut sig och få tänka på något annat än livet och fysiken!

Igår var vi hos Hanna och firade att hon fyllt år. Jag som inte införskaffat någon present till födelsedagsbarnet hade jag med mig nybakade bullar, som jag gjort under förmiddagen. Har kommit fram till att jag tycker det är roligare att baka än att dem. Vi kollade i alla fall på melodifestivalen och sjöng SingStar (såklart) och sen gick de andra vidare ut på krogen. Själv skulle jag plugga som en tok idag så jag åkte hem och sov mina 8 timmar innan jag satte igång.

Men nu ska jag sova, och ladda inför sista laben för den här läsperioden. Hej svejs


jag hittade inlägget!

Jag känner att jag är lite dålig på att uppdatera här på bloggen, men jag får väl göra ett försök nu. Känns egentligen inte som att jag har så mycket att berätta :P

Kan ju börja med att jag har fått igång skrivaren, OCH den kommunicerar med datorn! Woho! Jag omformaterade hela datorn så den var i skick som ny, installerade skrivaren och nu fungerar allt som det ska. Äntligen. Tänk att det ska behövas såna extrema åtgärder. Allt försvinner ju från datorn så det var bara att installera word och sånt igen och fixa trådlöst internet osv.

I onsdags var det inkomstdags och jag firade det hela med att köpa nya skor :) Såg dem i lördags när jag var på Väla och funderade lite, och nu står de så fint i hallen.

I torsdags var jag och Jossan på företagsrock med bandets övriga medlemmar med respektive. Det var trevligt och till och med jag blev riktigt sugen på att vara med, fast jag tycker det är obehagligt att sjunga i mikrofon. Det är det som är skönt med kör, man är bara en i mängden, men har man mikrofon så hörs det verkligen om man sjunger fel!! I alla fall kanske det blir dags nästa år?! Måste bara komma på ett bra tema som både vi och publiken gillar.

Ikväll ska vi (jag, Jossan, Jenny och Theresia) till Hanna som har fyllt år. De andra ska gå ut, men jag ska inte följa med, måste plugga en massa imorgon. Tenta om en vecka! I alla fall tror jag att jag ska ha mina nya fina skor då (:


RSS 2.0