julpyssel

I måndags var ju målaren här, vågade knappt gå hemifrån, men tapeten sitter numera åt rätt håll tack och lov.

Annars har det inte hänt så mycket i veckan, mest plugg och ångest över att jag inte hinner träna. Jo! Jag höll på att cykla på en ekorre i häromdagen. Mycket obehagligt! Kom i full rulle i en ganska brant nedförsbacke och ut från trottoaren springer den stackaren. Men det är fortfarande en bit kvar och jag tänker att han hinner flytta på sig. Det gör han också, men sen vänder den token och springer tillbaka, så jag tror att jag körde på svansen på den. Jag kunde inte väja hur som helst eftersom det var på en bilväg, och så visste jag ju inte vilket håll den skulle få för sig att springa åt heller... Läskigt! Var helt nipprig när jag kom fram till skolan.

Idag har mina nyvunna vänner varit här och julpysslat, efter att jag bjudit dem på lunch. Vi har gjort ett pepparkakshus - utan väggar eftersom de var krossade i förpackningen (ja, jag kör på färdigköpt), satt upp min adventsstjärna, satt fram min (än så länge) enda tomte, satt nejlikor i apelsiner och gjort en adventsljusstake. Självklart har vi också bakat, eller snarare gjort praliner, och ätit en jättegod och mäktig chokladtårta som Catharina hade med sig. Julkänslan har infunnit sig i min lägenhet med andra ord. Nu är bara frågan om jag ska köpa mig en liten gran, bara för att det är så mysigt, men jag kommer inte vara hemma i jul så den kommer i princip bara stå och barra. Vi får se helt enkelt.


Imorgon är det sittning i Lund med klassen. Det ska bli grymt kul. Sen på söndag har jag lovat att jag ska vara med och sjunga i kyrkan, samling 9..! Fast jag kunde komma senare sa de, tack för det. Så jag kommer en hel halvtimme senare, direkt med tåget från Lund, pigg och glad från gårdagens festligheter. Sömnen får jag ta hand om först efter mässan. Men det blir nog bra ändå, jag vill ju inte missa någonting. Så svårt bara att vara överallt samtidigt.

Nej nu ska jag öva på sångerna lite innan jag tar mig an disken.


SNÖ!

Fredag morgon, färdigtränad och på väg hem, så börjar det plötsligt snöa litegrann. Sen ökar det mer och mer, tills det till slut haglar jättestora flingor (kallar man det flingor?) som gör jätteont mot ansiktet. Övergår igen till att snöa och fortsätter verkligen hela dagen. Kom hem, åt lite, duschade och åkte sen till Ebba och pluggade tillsammans med henne. Och snackade en massa naturligtvis :) Åt lunch och pratade i typ 2-2½ timme.

På kvällen kom Jo och Frida, som hälsade på i Skåneland, hit. När de väl satt sig på bussen åt rätt håll vill säga. En fördel om man vill komma fram, hehe. Vi kollade på Idol och dippade grönsaker, mums! Jag och mamma gjorde alltid det förut men nu var det väldigt länge sen sist. Trevligt med lite sällskap i alla fall.

På lördag morgonen gjorde jag en övningstenta i kemi, sen när jag skulle rätta den visade det sig att jag råkat radera facit till den så jag får helt enkelt vänta med att se hur det gick tills jag fått låna ett. Har ju två andra tentor också som jag kan "roa" med mig så länge. Mötte Jo och Frida på Ebbas och fikade och tjötade med dem en stund. Gick en stund på stan, hade verkligen ingen som helst lust att åka hem. Senare åkte jag till brudarna och vi åt mat och spelade spel innan vi drog oss neråt stan. Kom in på Cardinal igen! Vi trodde verkligen inte vi skulle komma in, men vi har konstaterat att man bör komma dit väldigt tidigt eller väldigt sent. Förra gången jag var där kom vi dit vid tre, igår var vi där elva. Men så är det ju precis innan lön också, de kanske ville fylla stället bara.

Kul kväll, förutom att det var jättetråkig musik i slutet och att vi hade hamnat mitt i två slagsmål, vad är det med folk och att slåss jämt när de är ute?! Kom hem till Jo och åt upp det som var kvar av middagen, och gick och la oss. Frida var oförskämt pigg imorse! Kom hit snart igen!! :D När jag skulle hem hade de fortfarande inte plogat nästan någon cykelbana och inte sandat heller. Det är ju livsfarligt! Det är ju ändå två dagar sen nu, de borde ha hunnit med de flesta vid det här laget.

Men nej, man kanske ska lyfta på rumpen från den sköna fåtöljen och fixa lite lunch till imorgon?

Just ja! Målaren kommer hit imorgon bitti och ska ändra tapeten. WOHO. Känner att jag måste visa honom hur den ska sitta innan jag kan gå härifrån med ett lugn. Helst av allt skulle jag vilja sitta och kolla på honom hela tiden så det blir rätt gjort men det går ju inte. Men det finns ju pilar på mönstertapeter för att man ska se vilket håll de ska sitta på... Jaja, jag hoppas han klarar sitt uppdrag imorgon, annars vet jag inte vad jag tar mig till.

Puss och kram

Du är saknad!

Det låter som att det är någon som har dött, men det är ju dig jag pratar om Mallan! Idag skulle min Malin ha kommit hit och hälsat på, men tyvärr fick vi skjuta upp det. Nästa gång vi ses är nog inte förrän i jul. Inte för att det är så jättelångt kvar, men det är alldeles för lång tid i Banana-Malinchen-tid! Miss you!

Idag har jag gjort min sista kemilab! Bara att skriva labrapport och sen behöver man inte tänka mer på det. Efter nästa tisdag har jag dessutom gjort alla fysiklabarna som står på schemat, och den behöver vi inte ens skriva rapport på :) Skönt.

Haha, jag blev nyss medlem på Tasteline, vuxenpoäng eller vad? :P

blödigt värre

Sitter och kollar på Cityakuten och bölar som ett barn. Väldigt känslofyllt och sorgligt. Har inte ens följt det mycket men har kollat av och till under åren och skådisarna har ju varit mer eller mindre desamma hela tiden.

Så vad har hänt sen sist?

  • Torsdag var det Detektivbyrån med Jossan, Martin och Ann-Sofie. Trevligt att se dem live. Det lät precis som på skivan, och så var de väldigt roliga och avslappnade mellan låtarna och presenterade låtarna på ett bra sätt.
  • Fredagen började med träning för Madde, step/core stod på schemat, och pluggade när jag kom hem. Eller försökte i alla fall men jag blev så sjukt trött så jag satte mig i fåtöljen med marsvinen på magen "en liten stund bara" och somnade naturligtvis. Tog mig en power nap och fick sen värsta städrycket. Skönt det ändå så man slipper tvinga sig...
  • Vid fem mötte jag Louise, Catharina och Ebba från min klass och vi åkte tillsammans hem till Catharina för att umgås lite utanför skolan. Vi lagade mat tillsammans och när Emelie och Nicole också kom dit bakade de. Efteråt kollade vi på film, Djävulen bär Prada för att vara exakt. Spelade en del Buzz, frågespel på Playstation för den som inte vet. Det var roligt, men hjälp vad jag inte kan någonting om film!
  • På lördagen åt vi frukost i olika omgångar, allt eftersom vi vaknade. Nybakat bröd, oboy och smoothie :)
  • När jag kom hem från Landskrona fick jag för mig att plugga. Höll på till nio ungefär. Kul lördagsunderhållning.
  • Söndag = tvättdag. Pluggade en del där också och var på intensivpass på kvällen.

Häromdagen hittade jag ett par jättesnygga stövlar på DinSko:s hemsida och var på Söder förra veckan för att se om de hade de där, men det hade de naturligtvis inte. Så idag var jag på Väla och, självklart!, så passade de inte. Storlek 38 som jag oftast har var alldeles för stor i själva skon men skaftet var för litet för mina vader. Hur ska man se ut egentligen? Sen fick jag hjälp att hitta ett annat par, men mina vader går ju inte i någonting. Slutsats: jag har helt enkelt för feta vader. Det är inte meningen att jag ska ha stövlar. Så istället strosade jag runt lite och hittade draperier till min lilla sänghörna så jag dels inte behöver skylta med min säng för eventuella gäster och dels inte behöver dra ner persiennerna i köket varje natt haha. (Solen kommer in genom köksfönstret på morgonen rakt i ansiktet på mig)


Äntligen! à la Gert Fylking

WOHO! Idag ringde äntligen målaren, som jag klagade på även igår eftersom han fortfarande inte hört av sig. Vårt samtal var ganska kort men jag verkar ha fått honom att fatta innebörden.
Målaren: Hej, jag hörde att du ville ha hjälp med en tapet som sitter upp-och-ner.
Anna: Ja, det vore trevligt.
M: Men är det så farligt då?
A: Öhh, det är fåglar på och de flyger upp-och-ner. Hade det inte varit så farligt hade jag ju inte märkt det och inte ens klagat.
M: Nej det är sant.
A: Och bara så du vet tänker jag inte betala någonting eftersom att det inte är jag som gjort fel.
M: Hmm, nej, det är klart.
HA! 1-0 till mig.

Tidigt i skolan imorse, skrev en kemilabrapport, fysikföreläsning, fysikplugg efter lunch, fysiklabrapport till ungefär halv sex, promenad i regnet till Posten för att hämta min cykel, cyklade hem och orkade inte träna som jag tänkt mig.

Imorgon är det Detektivbyrån på Tivoli!! :D Ska bli roligt att se dem live.
(För fristående- och kürintresserade är det här ett väldigt bra band. Den här låten är nog lätt att jobba med.)

trött trött trött

Åh det har varit två långa dagar nu. Igår var jag i skolan 8.30 - 17 sen direkt till Posten för att vänta på att Jossan skulle jobba färdigt. Direkt därifrån till Gläntanskolan för att spela med gubbarna. Idag försov jag mig en timme (fast det var väldigt skönt och antagligen välbehövligt) och kom till skolan 9.30 och var där till 17.30. Direkt till församlingshemmet för kör. Pju!

Helgen var händelserik. Min lediga fredag spenderas med att göra repetitionsuppgifterna i matten och skriva rent en del anteckningar. På lördagen mötte jag Jossan på Knutpunkten för att vu skulle över till Danmark en sväng. Det var ju Gränslösa dagar så man åkte gratis :) Strosade runt lite, åt lunch, jag köpte en mössa och sen åkte vi tillbaka igen. På kvällen träffades vi, jag, Teresia och Jenny, hos fröken Loppan och käkade tacos. Efter det utgång, först på Tivoli och senare på Cardinal. Precis när vi var på väg ut såg vi en medvetslös tjej bäras ut av två vakter, läskigt! Stackarn, hoppas det gick bra med henne.

När jag blivit avsläppt efter kören av snälla Lars sprang jag på världens sötaste lilla ullboll, en kaukasisk ovtcharka. Jag smälte som smör! Han var bara 10 veckor och jätteglad och ville hälsa på alla som gick förbi.


Nej nu är det sovdags! Kram på er


hahaha

johan ulveson är bara för rolig. här är ett klipp från fredag hela veckan igår. (man behöver egentligen bara se första dansen för den är roligast :P)

money, money, money

Åkte till slut till Friskan igår, hade egentligen tänkt gå på intensiv men det hann jag inte med så det fick bli medel istället. Det var ändå ett roligt pass så då gjorde det inte så mycket att det "bara" var medel. Efter passet satt en tjej och en kvinna utanför lokalen, som också varit med på passet. Så sa tjejen där (fattade först inte att hon pratade med mig) att jag borde bli ledare, att hon tyckte jag var duktig, verkade bra på att peppa folk osv. Jag blev jätteglad! Det värmer verkligen när någon helt främmande människa säger något positivt om en!

Idag har jag sovit ut, gjort matterepetitionsuppgifter på förmiddagen och kemilabbat på eftermiddagen. Vi gjorde estrar = man  blandar en (karboxyl)syra och en alkohol så just nu luktar mina händer alkohol, kul. Vi skulle dessutom lukta på alla estrarna, hjälp vad det luktade mycket!

När jag kom hem ringde min körledare och berättade att jag ska få ett stipendium som delas ut en gång/år till någon som är med inom musiken i kyrkan. Bra med klirr i kassan, som man kan göra något kul för. Gå på någon konsert kanske?

Jag har pratat både med Marika och Marie idag. Så kul att prata med er då och då! Vore kul att träffa hela gänget igen. Det var ett tag sen sist. Marie berättade också att Jussi ska ha någon slags julkurser så det ska jag försöka gå på. Tre veckor under julen, någon vecka borde jag i alla fall hinna med.

Nej nu är det dags för lite kemi igen (och Idol :P). Hej svejs

1 timme och 20 minuter senare...

Nu har jag suttit i telefon med en, visserligen trevlig, människa från Lexmark i en timme och 20 minuter! Han skulle hjälpa mig med att få igång min bångstyriga skrivare, men trots den långa tiden som gick så hände ingenting. Konstigt nog. Jag har installerat, avinstallerat, startat om datorn, ändrat en del inställningar här och var, installerat, avinstallerat... ja, ni fattar. Nu har vi bestämt att han ska kolla upp var felet egentligen ligger när datorn påstår att den inte kan kommunicera med skrivaren, och han ska ringa tillbaka till mig när han hittat problemet.

I övrigt har jag hela dagen försökt få tag på Akelius för att klaga på att det tar så j***a lång tid för målaren att ringa till mig, men utan resultat. Ena stunden är det upptaget, nästa har de alla linjer ockuperade. Jag tror inte de vill prata med mig :P

Imorgon är det fredag - igen! Det går så sjukt fort. Kemilab på eftermiddagen sen är det helg. Och det kommer antagligen bli en pluggig sådan, förutom en dejt med Loppan såklart. Börjar bli tradition nu att ses på helgerna (:

För någon dag sen skrev jag att jag börjat bli så trött numera, men idag var jag förvånansvärt pigg hela dagen! Som följd av det var jag väldigt sugen på att träna, men fastnade istället i telefonen på grund av den envisa skrivaren, och nu har jag ingen större lust att träna längre. Dessutom är jag jättehungrig. Kanske ska gå på pilates imorgon istället? Eler både och? Hmm.. Lär ju bestämma mig snart eftersom passet börjar om knappt en timme.

höst, bra eller dåligt?

Jag tycker hösten är ganska mysig, så länge det är fint väder. Samtidigt är det så skönt att man har en anledning att få sitta inne och kura när det är regn och rusk. Men jag känner nu att hösten börjar få inverkan på mig, jag blir alltid så trött. Antagligen är det mörkret som gör sitt. Var väldigt jobbigt att ta sig upp ur sängen imorse, och det är ju ett bra (eller dåligt) tecken på höstens intåg. Jag är också konstant trött nowadays så jag gäspar i princip hela tiden, pinsamt när man sitter längst fram på föreläsning... Eller hur Marika? ;)

Idag fick jag förresten för mig att jag skulle ta ett till hål i örat. Varför vet jag inte men nu är det gjort i alla fall. Är et inte konstigt att man är beredd att göra hål i sin kropp för att smycka den? Igår hade jag, för ovanlighetens skull, inga örhängen alls, och jag måste medge att det ser lite läskigt ut med hål, liksom, i örat...


Imorgon är det sista chansen för målaren att ringa till mig med en liten ursäkt, innan jag ringer och klagar igen på att han satt min dyra tapet upp-och-ner! Borde han inte se att den ska vara åt andra hållet?! För tillfället flyger nu mina fåglar med magen uppåt, men jag har sagt att jag antingen vill ha det omgjort eller vill ha ersättning för det. Ju mer jag tänker och ser på den, dock, vill jag nog ha det helt omgjort. Samtidigt är det ju alltid trevligt med lite kosing. Vad skulle ni göra? Jag har ju ändå betalat en del. Hjälp mig!


Men nu är det dags för avfärd till kören. Hejs

träningsvärk :)

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen. Jag klarar mig inte utan att dansa! Det var så underbart att få dansa igen i helgen. Måste söka upp lite bra workshops att gå på snart!


Bump med Spank Rock, den ena av låtarna vi dansade till. Den andra var Pink med So what. Vi skulle bygga upp en aggression och sen när refrängen kom fick man äntligen utlopp för det. Så skönt att få vara lite "arg" utan att göra någon illa. Tänkte filma Benke också, dels för att visa vad vi gjorde för koreografier och dels för att kunna se senare vad vi gjorde. Tyvärr fick jag inte, de har det som en regel för att man inte ska kunna använda det på fel sätt.

Han gjorde reklam för deras kommande föreställning också! Biljettsläpp snart, för den som vill. Spelas endast i Stockholm, alltså ingen turné, med premiär 13 februari.

För övrigt pratade jag med min kära vän Clär igår och vi konstaterade att det nästan är två år sen vi sågs. Det är HELT SJUKT! Började nästan gråta idag när jag tänkte på det. Jag saknar dig vännen! Så för en stund sen kollade jag tentaschemat och om jag inte behöver omtenta kan jag vara kvar i Västerås till runt 17 januari, annars hade vi missat varandra precis, som vanligt.

Lång skoldag imorgon, börjar 10 men funderar på att åka tidigare om jag orkar så jag får någonting gjort, slutar 17.30. Pigg och glad när man kommer hem sen.

Tack för idag, slut för idag.

i'm in heaven

Alla helgons dag, kyrklig högtid och därmed högmässa i kyrkan och kören skulle såklart vara med. Det var längesen jag var med och sjöng på mässa så det  var ju trevligt, men det är alltid klockan 10, med samling 9 så lagom till själva mässan har min trötthet hunnit ifatt mig och jag sitter och gäspar hela tiden. Pinsamt....

Hem en kortis och äta lunch sen till Danshuset för helgens höjdpunkt: workshop i streetjazz med Benke!!! (För er som inte vet är Benke/Fredrik Rydman en av medlemmarna i Bounce.) Sist jag var på en av deras föreställningar hade han halvlångt hår, så det var det jag väntade mig att se i salen, men istället var han med skäggstubb och rakat huvud, så jag kände knappt igen honom. Antagligen mest för skägget... Det var hursomhelst grymt kul att få dansa igen! Det är ju trots allt ett tag sen, nu igen. Imorgon är det dags för del två med ny koreografi. Jag kommer leva på det här länge! Sen väntar jag bara på att den steppworkshopen med JEERK som skulle varit i somras ska komma igen så jag får steppa av mig lite. 

Snart kommer Linus hit, vi ska ha filmkväll tänkte vi. Frågade några andra också men var lite sent ute så alla hade hunnit boka in annat före. Är helt slut så det ska bli skönt att inte behöva tänka så mycket. Borde egentligen ha pluggat men jag gör det imorgon istället. Ska framförallt ta sovmorgon imorgon och sova tills jag vaknar. Längesen! Sen plugga, dansa och plugga lite till.

Ta hand om er.


RSS 2.0